image

Yezidi’lerin durumu hakkında Başbakan Davutoğlu’na soru önergesi veren HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, çok kötü şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mültecileri ise görmezden geldi.

Başta Batman olmak üzere bölgemizin bir çok kentinde son derece kötü koşullar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeli mültecilerin sorunlarına duyarsız kalan HDP’li yetkililer her fırsatta Yezidi’leri gündeme getirip onlara sahip çıkıyor.

Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Ata, hükümeti Yezidilere karşı duyarsız kalmakla suçladı. Milletvekili Ata,  verdiği önergede,“ Hükümetinizin, sayısı 20 binin üzerinde olan ve Türkiye'ye sığınan savaş mağduru Ezidi mülteciler için uzun ve orta vadeli politikaları nelerdir? Şengal'den gelen Ezidi Kürt halkın kalması için kurulan AFAD kampı sayısı kaçtır? Bu kamplarda kaç Ezidi mülteci kalmaktadır? Ezidi mültecilerin yoğun olarak kaldığı 7 ildeki çadırkent ve evlerde kalan Ezidilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla Valiliklere ne kadar ödenek ayrılmıştır? Valilikler hangi kurumlar üzerinden yardım çalışmaları yapmaktadır? Ayrılan ödeneğin illere göre dağılımı nasıldır?” ifadelerini kullandı.

HDP’nin sadece Yezidilere ve Kobani’den gelen Kürtlere sahip çıkıp kendisiyle aynı ideolojik görüşü paylaşmayan Rojova’lı Kürtlerle Suriyeli mültecilere duyarsız kalması HDP’nin samimiyeti konusunda şüphe uyandırdı. Vedat Aydın

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *