image

 

BELEDİYELERE KAYYUM ATANMASI YANLIŞ BİR ADIM

Belediyelere kayyum atanmasının atılmış yanlış bir adım olduğu vurgulanan açıklamada, örgütün kayyum atamaları üzerinden bir mağduriyet psikolojisi üreterek bunun üzerinden istismar yoluna gideceği ifade edildi.

HDP'li belediyelerin halka hizmet yerine belediye imkânlarını örgüt lehine kullandığı bilinmesine rağmen, hükümetin buna yıllarca göz yumduğu belirtilen açıklamada; “Bahse konu belediye yöneticilerinin bu uygulamaları ve karıştıkları yolsuzluk vakalarına yönelik hiçbir işlem yapılmamıştır. Suça bulaşan belediye başkanları veya personelleri hakkında yasal olarak yapılması gereken işlemler belli olduğu halde yasal prosedür yerine belediyelere toplu halde kayyum atanması yanlıştır. Bu uygulama, mağduriyetleri istismar sonucunu da doğuracaktır. Yapılan işlem bir yönüyle Kandil'in atadığı kayyumların yerine kayyum atanmasıdır.” ifadelerini yer verildi.

PKK-HDP YETKİLİLERİNİN KAOS ÇAĞRILARI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası PKK ve siyasi uzantısı HDP’nin yaptığı kaos çağrılarına da değinilen açıklamada “15 Temmuz darbe girişiminin akamete uğraması sonrası silahlı ve bombalı saldırılarını iyice artıran örgütün halkı sokağa dökmeye yönelik çağrılarına halkımız itibar etmemiş ve etmemektedir.” denildi.

Örgütün açık tehditlerine, sivil yaşam alanlarına yönelik tonlarca patlayıcı yüklü araçlarla saldırmasına ve siyasi suikastlerine rağmen halkın korku siyasetine esir olmayı reddettiği, barış ve huzur istediği ve bu tavrını da lisan-ı haliyle ortaya koyduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Silahlı örgüt yetkilileri ve sözcüleri halkı sokağa dökmekte aciz kalınca devreye siyasi uzantıların girmesi de gecikmedi. HDP yetkililerinin örgüt sözcülerinin neredeyse kopyası durumundaki açıklamaları, gerginliği tırmandırma amaçlıdır. İnancımız odur ki barıştan ve huzurdan yana irade beyanında bulunan mazlum halkımız, sokak çağrılarına itibar etmediği gibi ölüm, kan, kin kokan bu siyasetlere de itibar etmeyecek ve ilk seçimde bu zihniyet sahiplerine gereken dersi verecektir.”

AÇIĞA ALINMALARDA HAKSIZLIKLAR YAŞANIYOR

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL dönemi uygulamalar ve KHK’lara da değinilen açıklamada, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından  açığa alınan veya meslekten ihraç edilen memur sayısında artış yaşanmasına paralel olarak haksızlıkların yaşandığının artık en üst mercilerce de dile getirildiği belirtildi.

Görevden uzaklaştırılan öğretmenlerin durumuna da değinilen açıklamada, “Özellikle okulların açıldığı bugünlerde öğretmenlerin ciddi bir soruşturmaya tabi tutulmadan açığa alınmaları, büyük mağduriyetler doğuracaktır. FETÖ veya PKK gibi örgütlerle bağlantılı asıl kadroların kendilerini gizleme adına birçok sahte e-mail veya ihbar mektubu yoluyla at izini it izine karıştırmaya çalıştıkları ortaya çıkmıştır. Tunceli'de açığa alınan 504 öğretmenden 419'unun çok kısa bir süre sonra göreve iade edilmesi bu konudaki şüpheleri daha da arttırmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “HÜDA PAR olarak bu konuda hükümeti adil olmaya ve hem Başbakanlık hem de valilikler bünyesinde oluşturduğu komisyon ve kurulların aldıkları kararların hukuka uygunluğunu sıkı bir şekilde denetlemeye davet ediyoruz.” denildi. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *