image

 

Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan okulların İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen ve ismi 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu olarak değiştirilen okulu ziyaret ettiler.

 

Vali Deniz ve beraberindekiler okulun fuaye salonunda düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışını yaptıktan sonra sergiyi gezerek incelemelerde bulundular. Türkiye’nin dört bir tarafından 15 Temmuz gecesi ve direniş Nöbetlerinde halkın   darbe girişimine karşı göstermiş oldukları demokrasi mücadelesini anlatan fotoğraf sergisini gezen Vali Deniz, "Halkımızın, milletimizin kahramanca, yürekli duruşu, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu sayesinde darbe girişimi bertaraf edildi." dedi. 

Darbe girişiminin yaşandığı gecenin ve sonrasında verilen demokrasi mücadelesinin çocuklara iyi anlatılması gerektiğini belirten Vali Deniz, ülkenin geleceği için çocukların, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yetişmesinin ve 15 Temmuz ruhunun çocukların hafızalarına yerleştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. 

Vali Deniz, "Bundan sonraki nesiller, 15 Temmuz'u bu görseller sayesinde öğrenecekler. Atalarının, dedelerinin nasıl bir direniş gösterdiğini görecekler. 15 Temmuz gecesini hep beraber yaşadık. Tarihimizin önemli kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale'deki o şanlı direnişi, şanlı savunmayı, Mehmetçik'in ölüme gidişini tarih kitaplarında okuyoruz. Ama burada 15 Temmuz’u hep beraber yaşadık. Rabb'im ülkemizi ve milletimize böyle bir şeyi bir daha yaşatmasın. Millet olarak hep ayakta olacağız, hep diri ve bütün olacağız. Her konuda yürekli bir duruş sergileyerek, 15 Temmuz ruhunu yaşatacağız" dedi. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *