image

 

25 yıl önce türlü suçlar ihdas edilerek müebbet hapse mahkum edilen Abdullah Zengin’in babası Molla Hamdin Zengin, “Bugün anlıyoruz ki oğlum FETÖ’cü çeteler tarafından kumpaslarla mahkum edilmiş. Artık oğlumuza olan hasretimize bir son verin” diyerek yaşlı gözlerle yetkililere seslendi.

28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler adalet bekliyor. 15 Temmuz ABD desteli darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında binlerce savcı, hakim ve polisin tutuklanması İslami kimliklerinden dolayı cezaevlerine atılan mütedeyyin insanların nasıl bir kumpasla mahkum edildiklerini gözler önüne serdi.

Çocuğunun yeniden yargılanmasını isteyen Zengin, "Oğlum yakalandığında daha 17 yaşındaydı. 50 bayramdır cezaevindedir. Oğlumuzun ziyaretine gidiyoruz ve yollarda çok zorluk çekiyoruz. Oğluma komplo kurmuşlar. 28 Şubatçılar ve FETÖ’cülerin kumpasları sonucu oğlum zindanlara atıldı. Bizler çok eziyet çektik. Ben bu durumumuzu Allah’a havale ediyorum. Çok eziyet ve çok zulüm gördük bu zalimlerin elinden. Ben istiyorum ki çocuğumu yeniden mahkemeye çıkarsınlar. Cumhurbaşkanına, Başbakana, Adalet Bakanına ve Meclis Başkanına sesleniyorum. Bu FETÖ’cüler oğluma ceza verdiler ve şu anda bu hakim ve savcılar tutuklanmışlar." dedi.

Aile adına Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanına yazmış oldukları mektubu okuyan Hamit Zengin, FETÖ’cü polis, savcı ve hakimler tarafından binlerce suçsuz insanın geçmişte mahkum edildiğini söyledi.

Ellerinde “Af Değil, Lütuf Değil adalet istiyoruz”, “Amcam Abdullah Zengin’e Özgürlür”, “Tüm Yusufi kardeşlerimize özgürlük istiyoruz” pankartları taşıyan cezaevindeki Abdullah Zengin’in yeğenleri de amcalarını çok özlediklerini söyleyerek, “Artık amcamızın yanımızda olmasını istiyoruz” dediler.

Abdullah Zengin’in annesi Fatma Zengin de 50 bayramdır oğlunun cezaevinde olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesleniyorum. Oğlumun mağduriyetinin bir an önce giderilmesini ve oğlumuza olan hasretimizin bir an önce bitirilmesini istiyorum.” diye konuştu. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *