image

 

Gazetemiz Batman Rehber ve İlkha haber ajansının gündeme getirdiği sokakta çalışan çocuklar konusu ses getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Batman İl Müdürü Veysel Direk, şimdiye kadar 5 bin mağdur çocuğa ulaştıklarını söyledi.

Önce alan çalışması yapıp çocukları tespit ettiklerini belirten Direk, “Alan tespitinden sonra eğer bu maddi bir sıkıntıysa ya da çocuk istismar edildiği zaman incelemelerimiz sonucunda bu aileleri ya nakdi yardımla destekliyoruz, ya da koruma bakımı altına alıyoruz. Eğer ailesi uygunsa, aile bakmaya elverişli bir aile ise maddi destekle destekliyoruz. Aileye yönelik çalışmalarımız Sosyal güvence dediğimiz uzmanlarımız tarafından aileye gidiliyor, aile ile görüşme yapıldıktan sonra aileye uygun hizmet modelimiz ne ise onu uyguluyoruz. Nakdi ise nakdi yardım, Vakıf tarafından para yardımı ise para yardımı, danışmanlık tedbiri ise danışmanlık, rehberlik ise rehberlik hizmeti veriyoruz.” Dedi.  

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİ ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ

 Çocuk işçiliğini önlemeye yönelik çalışmaları olduğunu söyleyen Direk, “2014 Haziran ayında “Çocuk İşçiliğine Hayır” günü vardı. Bu kapsamda il genelinde etkinlikler yaptık. Batman Park AVM’de bir sergi açtık. Topladığımız sokak çocuklarının yaptığı sergiler, resim, tiyatro ve folklor gibi hizmetler yaptık. Turgut Özal Bulvarı Caddesi üzerinde Vali Yardımcımız ile birlikte ‘Çocuk İşçiliğine Hayır’ tişörtleri taşıyarak tur attık.” İfadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA HİZMET EDEN 17 KURSUMUZ VAR

 

   Çocuklara yönelik çok sayıda kurs açtıklarını belirten Direk, “Şuanda 17 tane kursumuz var. Şimdiye kadar yaklaşık 5 bin çocuğa hizmet vermiş durumdayız. Yılda da en az 400-500 çocuğa hizmet veriyoruz. Yazın bu sayı daha da artabiliyor. Şuanda 120 çocuk hizmet görmektedir. Ayrıca bu yıl içerisinde yaklaşık bin 200 çocuğa hizmet verdik.” Açıklamasında bulundu. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *