image

 

 

Batman Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal ve Türkiye Barolar Birliği Başkan Vekili Berra Berler, sunucunun, "Sizleri hak mücadelesinde ve adalet yolunda yaşamını yitiren meslektaşlarımız için saygı duruşuna ve akabinde İstiklal Marşı'na davet ediyorum" anonsuna tepki gösterdi. Akbal ve Berler, "Demokrasi şehitlerini, tüm şehitlerimizi de ekleyin" diye tepki gösterdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmak için kürsüye çıktığı sırada, Mezopotamya Hukukçular Derneği'nden bir gurup avukat, üzerinde "Tutulu avukatlara özgürlük, Tahir Elçi için adalet" yazılı pankart açarak "Buradakilerin hepsi sizi Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak biliyor ama sizi yaptığınız şey, savaş haykırmak, savaşa sevinmek ve Twitter'dan yazmaktır sadece. Sizden isteğimiz tutuklu avukatlara ve Tahir Elçi'nin dosyasına sahip çıkmanız ve genelkurmay başkanlığı yapmayı bırakmanızdır. Bu nedenle sizi protesto ediyoruz" diye slogan atması üzerine Batman Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Güler ve Batman Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal salonu terk etti.

Akbal, Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim'e "Avukat arkadaşların burayı siyasi bir arenaya dönüştürmesi doğru değil, buranın bir yargı problemi var. Biz avukatların sorunlarının, tartışılacağı bir yer olmasını düşünmüştük... Ülkeyi zaten yönetenler var, gereksiz açıklamalardı biz yine de teşekkür ediyoruz." diyerek salonu terk etti.                         

 

Daha sonra konuşmasına başlayan Feyzioğlu, "Türkiye'nin çok büyük sorunları var. Türkiye'nin fay hatları kırıldı kırılacak. Türkiye'yi bir arada tutmanın çimento gibi yapıştırmanın tek yolu 79 milyonu adalet paydasında buluşturmaktır." dedi. (İlhan Yıldız)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *