image

 

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Batman-Bursa Gönül Köprüsü Projesi kapsamında düzenlenen programa katılmak ve çeşitli ziyaretlerde  bulunmak üzere özel uçakla Malatya’dan  Batman’a geldi.  AK Parti  Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakan Müsteşarı Cenap Aşcı’nın bulunduğu heyetle birlikte Batman’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenci'yi havalimanında; Vali Ahmet Deniz, Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah  Hamidi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş karşıladı. 

Bakan Tüfenkci ve beraberindeki heyet, havalimanından Valiliğe geçerek, Vali Ahmet Deniz’i ziyaret ettiler. Hükümet konağı bahçesinde Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Gümrük ve Ticaret Bakanı, Valiliğe geçerek, şeref defterini imzaladı.Daha sonra Valilik makamına geçerek, Vali Deniz ile bir süre sohbet eden Bakan Tüfenkci, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 BATMAN 15 TEMMUZDA YÜREKLİ DURUŞ SERGİLEDİ

İlimizin genel durumu ve 15 Temmuz darbe girişimine karşı Batman halkının ortaya koyduğu birlik ve beraberlik ruhuna  ilişkin kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, “Batmanımız tarihi ve kültürel zenginliği ile Türkiye’nin önemli bir şehridir. Petrol şehrinde sizleri ağırlamaktan son derece mutluyuz.  Batman özelikle son dönemde hem hendek siyasetine prim vermedi, hem de 15 Temmuz gecesinin ilk saatlerinden itibaren inanılmaz bir şekilde yürekli bir duruş sergiledi. Son olarak “Teröre Lanet Yürüşü” ile bunu taçlandırdı.  Al bayrağımızla beraber vatan millet sevgisini yüreğinde hisseden on binler meydanlardaydı.  Bu güzel şehrimize tekrardan hoş geldiniz” dedi.

 TERÖRÜ BİTİRMEDE KARARLIYIZ

Son günlerde terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Gümrük ve Ticaret Bakan Tüfenkci, “Terörün bitirilmesi noktasında hükümet olarak kararlıyız. Nereye kadar giderse, terör nereden gelirse gelsin hangi örgüt tarafından yapılırsa yapılsın,  sonuna kadar, kökü kazınana kadar mücadelemiz devam edecek.  Şehitliğin ne manaya geldiğini bu millet çok iyi biliyor. Bu vatan için canımızı vermeye her birimiz zaten hazırız. Bu bilinç içerisinde hareket ediyoruz. İnşallah biz bu mücadeleyi kazanacağız ve bu topraklardan bu terörü külliyen bertaraf edeceğiz” diye konuştu. 

“GÜNEYDOĞUNUN PARLAYAN YILDIZI; BATMAN” 

 Güneydoğunun parlayan yıldızlarından biri olan Batman’ın, özellikle teröre karşı, terörün tahribatını engellemek, çukur siyasetini etkin hale getirmemek adına çok ciddi  bir şekilde direndiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, “15 Temmuz akşamından itibaren milli iradelerine sahip çıkma, Cumhurbaşkanımızın çağrısına  kulak verip meydanları doldurmaları, akabinde 27 gün de demokrasi nöbetinde  bulunmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Biz biliyoruz ki terörle aramıza ne kadar mesafe koysak, ilimize o kadar yatırımcı sektör gelir. Biz çukur siyasetinin Cizre’de, Silopi’de ve Diyarbakır’da  hangi  tahribatlara  yol açtığını hep beraber gördük ve yaşadık. Burada esnafımızı bir ekmeğe muhtaç edenler, insanımızın kapısından sokağına çıkamaz hale getirenler   bugün bunu farklı boyuta taşıyarak, yine bölgenin insanlarının hayatına mal olacak  ve yaşamını altüst edecek şekilde saldırılar düzenlemektedirler.  Bölgeyi Suriyelileştirmek,  Esed rejimine Türkiye’nin belli bir kısmını  feda edebilme adına bu eylemleri ortaya koyanlar elbette ki hem milletimizin nezdinde hem de hukukun nezdinde hesap verecekler. Biz istiyoruz ki,  Batman; petrolüyle, yatırımcısıyla ve girişimci insan gücüyle hem Türkiye’mizin hem de bölgenin parlayan yıldızı olsun.  

Terör örgütleri Batman'ı rahat bırakırsa gerçekten,  gelişimi sağlayacak potansiyele sahiptir.  Hükümet olarak, millet olarak biz buna inanıyoruz. Başbakanımızın yarın Diyarbakır’da açıklayacağı ekonomik programla Batman’ın da cazibe merkezi arasında yerini alacağına inanıyorum” dedi.  

BAKAN TÜFENKCİ, BATMAN ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ 

Yemek Programından sonra Bakan Tüfenkci, Vali Deniz ve Milletvekilleri ile birlikte, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Esnaf ve vatandaşlarla yakından ilgilenen Bakan Tüfenkci, kırtasiye ürünleri satan bir esnafı ziyareti sırasında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın denetimleri sonucunda Türkiye'de geçen yıllara göre, kırtasiye ürünlerindeki sağlığa zarar oranında düşme görüldüğünü belirtti. 

Bakanlık olarak yaptıkları denetimlerin olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını belirten Bakan Tüfenkci,  "Okullar başlamadan önce kırtasiye ürünlerini bakanlık olarak denetledik. Sağlığa zarar oranı yüzde 1’e düştü. Bu dünya standartların üzerindedir. Geçmiş yıllarda bu oran yüzde 23’lerden yüzde 1’lere düştü denilebilir. Bu şu demek; biz artık çocuklarımıza, gençlerimize daha sağlıklı kırtasiye ürünleri sunmuş oluyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımız da gönül rahatlığıyla gelip bu kırtasiye ürünlerini alabilirler. Hepsini denetliyoruz" diye konuştu. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *