image

Tutuklu ailelerinden oluşan 28 Şubat-Fetö Mağduru Aileler İnisiyatifi gazetemizi ziyaret ederek uğradıkları haksızlıkları dile getirdiler. Aileler kendilerine yapılan zulmün son bulmasını isteyerek, “Çocuklarımız babasız büyümesin” dediler.

Ziyaret esnasında kuruluş amaçları hakkında bilgilendirmede bulunan 28 Şubat-Fetö Mağduru Aileler İnisiyatifi komisyon Başkanı Nurten Özer, “Bizler 28 Şubat ve Fetö mağduru aileler olarak sesimizi duyurmak için böyle bir yapı oluşturduk. Yıllardır cezaevlerinde bulunan kardeşlerimiz var. 20 yıldır, 25 yıldır süren mahkûmiyetler var.  İslami camianın tutuklularının uğradığı bu haksızlığın son bulması lazım artık... Bizler de bu tutukluların aileleri olarak bu zulmü duyurmak ve yapılan haksızlıkların telafisini sağlamak için böyle bir oluşum kurduk.” Açıklamasında bulundu.

KUMPAS KURUP MÜEBBET VERDİLER

28 Şubatçıların ve Fetö örgütünün kurdukları kumpas sonucunda kardeşlerinin tutuklandığını, bunun ortaya çıktığını söyleyen Özer, “Bu kumpaslar sonucunda 36 yıl, 5 müebbet, 6 müebbet alan kardeşlerimiz var. Fetö’nün hâkim ve savcılarının kumpasları sonucu verilen cezalar bunlar. Mahkûmiyet alan kardeşlerimizin tümü onlardan dolayı ceza almış. Bizler bunu görünce hak arayışına girdik. Bu amaçla böyle bir inisiyatif kurduk. İnisiyatifte yer alan bacılarımızın hepsi de tutuklu yakını.” ifadelerini kullandı.

YAŞADIĞIMIZ ZULÜMLER SON BULSUN

Kendi eşinin de 2006 yılında Fetö kumpası sonucunda atıldığı cezaevinde hayatını kaybettiğini söyleyen Özer, “Tutuklu eşleri olarak çok zulüm ve sıkıntı yaşadık. Bu zulümlerin artık son bulmasını istiyoruz. Tekrar yargılanma sürecinin başlamasını istiyoruz. Balyoz, Ergenekon ve diğer birçok kesimden insanı Fetö mağduru diye serbest bıraktılar. Biz de adalet istiyoruz. Çocuklarımız babasız büyümesinler. Bu zulüm son bulsun artık. Adalet ve yeniden yargılanma istiyoruz.” Dedi.

YETKİLİLERE SESİMİZİ DUYSUN

Tutuklulardan Cihan Yıldız’ın eşi Melek Yıldız da eşinin kumpas sonucu 9 yıldır cezaevinde tutuklu bulunduğunu belirterek, “Bu inisiyatif vesilesiyle Fetö mağduru olan bizler sesimizi bir nebze de olsa yetkililere duyurmak istiyoruz. Fetö kumpasları sonucunda çok büyük haksızlıklara maruz kaldık. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Af değil adalet ve tekrar yargılanma istiyoruz.” İfadelerini kullandı. İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *