image

 

 

 

KURT, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. KURT yaptığı açıklamada, özellikle Vergi mükelleflerini ve tüm vatandaşları ilgilendiren bu yasadan faydalanmalarının menfaatlerine olacağını söyledi. Yapılandırmaya başvurulması halinde 30.06.2016 tarihine kadar olan; Tahakkuk etmiş Vergi ve SGK Prim borçlarının faizlerinin Yurt içi ÜFE oranında güncelleme yapılarak taksitlendirip ödenebileceğini, vergi aslına bağlı olmayan Usulsüzlük ve Özel Usulsüzlük Cezaları ile SGK İdari para cezalarının % 50'sinin silinebileceği, İşletme kayıtlarının gerçek durumuna uygun hale getirilebileceği, (Stok ve Kasa fazlasının düzeltilmesi) Eczanelerde stok düzeltme yapılabileceği, (Fazla veya eksik stok) Trafik Para Cezalarında indirimden faydalanabileceklerini belirtti.

Son müracaat tarihi 31 Ekim 2016 tarihi olan Kanunun Vergi mükellefleri açısından en önemli Maddesinin Matrah ve Vergi artırımı olduğunu belirten KURT, Vergi Usul Kanuna göre 5 yıllık zamanaşımı süresi geçmemiş olan 2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015 yılları için Mükellefler artırım yaparak bu yıllar ile ilgili Vergi incelemelerinde çıkabilecek Matrah farklarından kurtulmuş olacaklardır. Mükelleflerin Matrah aratırımı ve Kanunun diğer teknik noktaları ile ilgili Mali Müşavirlerinden bilgi almalarını önerdi. 

 

KURT, Mükelleflerin Geçmiş ile ilgili sıkıntı yaşamamaları ve gelecek ile ilgili sağlıklı planlamalar yapabilmeleri açısından Matrah ve Vergi artımından mutlaka yararlanmaları gerektiğini belirtti. 

Şevki Aslan

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *