image

Batman’da üç küçük kardeş, babaları iş kazası geçirince hem okuyup hem de ellerindeki baskül ile yoldan geçenleri tartarak ailelerini geçindiriyor.

 

Küçük yürekleri ile büyük yükün altına giren üç küçük kardeşin hikâyesi yürek burkuyor. Yaşları 10, 11 ve 13 olan üç küçük kardeş, babaları iş kazası geçirince hem okuyup hem de ellerindeki baskül ile yoldan geçenleri tartarak 8 kişilik aileyi geçindiriyor.

Üç küçük kardeş, kentin en işlek caddesi olan Turgut Özal Bulvarı üzerindeki kaldırıma koydukları kırık bir baskülle insanları tartarak kazandıkları cüzi para ile 8 nüfuslu aileyi geçindirmeye çalışıyor.

Petrol Mahallesi 103 Sokak No:13’te ikamet eden mağdur ailenin yaşadıklarını çocuklarından dinledik. Sabiha (32) ve Yusuf Y.(41) çiftin çocukları olan Serkan (13), Furkan (11) ve Bilal (10) kardeşler okuldan sonra ailenin geçimini sağlayabilmek için sokakta çalışmak zorunda kalıyor.  

Baba Yusuf Y.’nin iş kazası ve ardından trafik kazası geçirmesiyle iş yapamaz hale geldiğini belirten çocuklar, bu yüzden yaşamlarını sürdürebilmek için hem okuyup hem de 8 nüfuslu aileyi geçindirmeye çalıştıklarını söylediler.

 

İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *