image

 

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Osmanlıca’nın seçmeli ders olarak okutulmasının Türkiye halkıyla İslam uygarlığı arasındaki yabancılaşmayı giderip ülkeyi bilisel olarak ilerleteceğini söyledi.

Batman Kültür ve Turizm il Müdürü İhsan Aslanlı, Antalya’da yapılan 19’uncu Milli Eğitim Şurasındaki Osmanlıca’nın seçmeli ders olması yönündeki tavsiyeyi değerlendirdi. Arslan, “ Osmanlıcanın seçmeli ders olması tamamıyla bilimseldir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bir önceki ismi Osmanlı İmparatorluğudur. Osmanlı yüzyıllarca bu topraklarda hüküm sürdü. Osmanlıcayı öğrenmekten daha doğal ne olabilir.” Dedi.

OSMANLICA 6 ASIRIN İLİM VE BİLİM DİLİDİR

Avrupa’nın Farabi, Ali Kuşçu ve İbn-i Sina’dan Osmanlıca yararlanıyorsa kendilerinin niye yararlanmayacaklarını söyleyen Aslanlı, “ Altı yüz senenin ilim ve bilim dili olan Osmanlıca önümüzdeki döneme de ışık tutacaktır. Kesinlikle bir birey olarak bu tasarıyı destekliyorum. Bir öğrenci olmamama rağmen bundan sonra Osmanlıca öğrenmeye çalışacağım.” İfadelerini kullandı.

OSMANLICA BİZE YENİ UFUKLAR AÇACAK

 

Osmanlıcanın kendilerini uygarlıklarıyla tanıştıracağını belirten Aslanlı, “ Bu dil öğrencilerimizin önünde farklı ufuklar açacak. Ben şahsen bu projeyi çok destekliyorum. Öğrencilerimizin buna ilgi göstereceklerine de inanıyorum.” Dedi. Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *