image

 

 Hüda Par Batman İl başkanı M.Emin Doğru, hakim güçlerle onların yerli uşaklarının en temel insani haklara bile saygı göstermediklerini söyledi.

10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yayınlayan Hüda Par Batman İl Başkanı M. Emin DOĞRU, “Dünya iktidarını ellerinde bulunduran güçler ile onların yereldeki kuklaları, özelde Müslümanlara genelde tüm dünya mazlumlarının en temel hakkı olan yaşama hakkını bile basit dünya menfaatlerine kurban edebildikleri bir dünyada yaşamaktayız. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin kabul edilişi üzerinden 66 yıl geçmiş  olmasına rağmen bugün yeryüzü özellikle Ortadoğu coğrafyasında yaşayan halklar egemen  devletler tarafından sömürülüp hakları çiğnenmekte, malları canları ırzları talan edilmekte, vahşi hayvanların dahi kendi hemcinslerine yapamadığı zulümlere maruz kalmaktadırlar.” dedi.

           KÜRTLER HEM DEVLET HEM DE PKK’DEN ZULÜM GÖRÜYOR

 Ortadoğuda yaşayan diğer halklar gibi Kürtlerin ve Türklerin bir asırdan fazladır mevcut sistemden yana zulüm görmekle beraber Kürtlerin hem İnançlarından Hem de ırklarından dolayı büyük zulümlere maruz kaldıklarını belirten Doğru, “ Sistemin zulmünün yanında yerli işbirlikçilerinin Müslüman Kürt halkına yaptıkları devletin yaptıklarını aratmamaktadır. 6-8 Ekim olaylarında yaşananlar insan haklarının bu kesimler tarafından hangi derekeye düşürüldüğünü açık bir şekilde bizlere göstermektedir.” İfadelerini kullandı. Davut Başaran

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *