image

 

 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İle  Tarım İl Müdürlüğü arasında, il geneli havza destekleme çalışmaları kapsamında telekonferans yöntemi ile görüşme bir gerçekleştirildi.

Görüşmeye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Havzaları Daire Başkanı Tuncer KALKAY, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Mehmet Afif AVCI, İl Müdür Yardımcısı Vekili Mehmet DEMİR, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Vekili Şehmus SÜREN ve 5 İlçe Müdürü katıldı.

Görüşmede İl ve İlçede mevcut alana göre en fazla yetiştirilen 5 ürün, havza bazlı destekleme kapsamında değerlendirilmesi istenilen ilk 6 ürün, en uygun münavebe şekli ile yeraltı su kısıtı, yerüstü su varlığı, sulama suyu kaynakları, sulanan tarım alanı oranı konuları ve Batman ilinin 2016 yılı tarımsal varlık miktarı ile 2017 yılında ilimizin tarımsal varlık miktarının artması için yapılacak destekleme yönteminin  geliştirilmesi ile ilgili karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

 AVCI, TRT GAP RADYOSU'NA BAĞLANDI 

 Tarım İl Müdürü Vekili Mehmet Afif AVCI, TRT GAP Radyosu'na canlı yayına telefonla bağlanarak; "Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı" konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yaptığı telefon görüşmesinde;" Bakanlığımızın bu eylem planı çerçevesinde kırsal alandaki kadınlarımızla birebir görüşmeler yapılmış, eğitimler düzenlenmiş, geziler tertiplenmiştir. Bu çalışmalarda diğer kurum/kuruluş ve sivil kuruluşlarının da desteği alınmıştır. Bu çalışmalar sonunda olumlu ve güzel geri dönüşlerin olması, kadınlarımızda sahip oldukları gücün farkında olmalarının sağlanması bizi son derece memnun etmiştir. Kırsaldaki kadınlarımızla ilgili çalışmalara hız kesmeden devam etme düşüncesindeyiz." Şevki Aslan

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *