image

Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününün Batı medeniyetinin 2. Dünya Savaşı’nda 75 milyon insanın ölümünün ardından ortaya koyduğu timsah gözyaşlarının bir yansıması olduğunu söyledi.

Batının dünyayı bir yangın yerine çevirdiğini belirten Ergin,“Bugün dünya, bilhassa İslam dünyası bir yangın yeri gibidir. İnsan hak ve hürriyetleri bir yana, insan hayatının bile değeri bulunmamaktadır. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni yayınlayan Birleşmiş Milletler’in kanı, gözyaşını durdurmaya ilişkin en ufak bir etkisi bulunmamaktadır. Müslümanlar söz konusu olunca kılını kıpırdatmayan Birleşmiş Milletler, tavrını insan hayatının mehabetine göre değil, ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin’den oluşan daimi üyelerinin menfaatine göre belirlemektedir. Irak, Suriye, Filistin, Myanmar, Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında, özellikle Müslümanların yaşadığı coğrafyada yüz binlerce insan katledilirken, Birleşmiş Milletler’in takındığı tavır bunun en belirgin göstergesidir.” Dedi. 

DÜNYADA 400 MİLYON YETİM MİSYONERLERİN KISKACINDA

Dünyanın adaletsizliklerin, zulmün ve zorbalığın mekânı olmaya doğru hızla yol almakta olduğunu söyleyen Ergin,“Emperyalizmin kıskacında insanlar evlerinden yurtlarından olmakta, savaşlar, entrikalar rutin hale gelmektedir. Yersiz yurtsuz 10 milyon mültecinin; organ mafyalarının, fuhuş sektörünün, dilenci şebekelerinin, savaş baronlarının, misyonerlerin kıskacında 400 milyona yaklaşan yetimin bulunduğu dünya, adaletin hüküm sürmediği dünyadır. Kadın, yaşlı ve çocukların birinci derecede mağduru olduğu savaşların eksilmediği günümüzde sadece insan hakkı değil, insan hayatı bile risk altındadır.” İfadelerini kullandı. 

 ADİL BİR DÜNYA İSLAM’LA MÜMKÜN

    Adil bir dünyanın islam’la mümkün olduğu değerlendirmesinde bulunan Ergin,”Kendi özümüze dönmek, medeniyet değerlerimizi yeniden kucaklamak, mazlumların gözyaşının dindirileceği, insan hayatının layık olduğu değerle değerleneceği ve “Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir” anlayışının hâkim olacağı bir nizamı inşa etmek zorundayız. Eski dünya düzeni iflas etmiştir. Yeni dünya düzeninin kuruluşuna öncülük etme görevi bu milletin üzerindedir.” Dedi. İlhan Yıldız

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *