image

 

Küçük esnafı öldüren AVM’lere yönelik yasa tasarısı meclise sunuldu. Tasarıya göre Büyük mağazaların, haksız rekabet yaratan "maliyetin altında zararına satış" yapması ve süresi belirsiz indirimli satış kampanyası düzenlemesi yasaklanıyor. Çalışma günlerinde Sabah saat 10.30'da açılacak olan büyük mağazalar, cumartesi hariç, pazar günü ve resmi tatil günleri tamamen müşteri trafiğine kapalı olacak.

BATMAN’DA TİCARET DURUR İDDİASI

Yasa tasarısıyla ilgili görüştüğümüz Worldmar mağaza müdürü Eşref Demir, tasarının kanunlaşması halinde Batman’da ticaretin olumsuz etkileneceğini iddia etti. Worldmar yöneticisi Demir, “ Batman’da iki tane AVM var. Batman halkı özellikle Pazar günleri yoğun olarak bu yerlere akın ediyor. Gezilecek başka yer olmadığı için, hem gezip eğleniyorlar hem de alış veriş yapıyorlar. AVM’lerin Pazar günleri kapalı olması durumunda sosyal ve ticari hayat olumsuz etkilenir.” İfadelerini kullandı.

AVM ÇALIŞANLARI DA ENDİŞELİ

Worldmar çalışanı Şeyhmus Alan da tasarının olumlu yönlerinin olduğu gibi olumsuz yönlerinin de bulunduğunu belirterek, “ Mağaza açılış saatlerinin 10:30 olması çalışan eleman vardiyasını bire indirebilir. Biliyorsunuz AVM’lerde çift vardiya var. Vardiya bire inerse çok sıkıntı çekeriz. Mesaimiz de uzayabilir. Ayrıca hepimiz Pazar günleri izinli sayılacağız. Hafta içi işlerimiz olduğunda gidemeyeceğiz anlamına geliyor bu.” Dedi.

KÜÇÜK ESNAF MEMNUN

Küçük esnafsa tasarıdan memnun…AVM’lerin haksız kazanca yol açtığını, bir çok esnafın iflasına yol açtığını düşünen Batman esnafı tasarıyla ticaretin daha da gelişeceğine inanıyor. Vedat Aydın

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *