image

 

 

 

 Batman’daki siyasi partilerin, STK’ların,  Mustazaflar Cemiyeti ve Hak Ve Özgürlükler Platformunun katkılarıyla Batman Park önünden Worldmar’a doğru başlayan protesto yürüyüşüne binlerce Batmanlı katıldı. Yürüyüşte sık sık tekbirler getirildi,  kahrolsun PKK sloganları atıldı. 

Yürüyüşten sonra tekbirler ve Kahrolsun PKK sloganları altında basın açıklaması okundu. Açıklamayı organizasyon adına Şefik Sevim okudu.

VAHŞİ KATLİAMLARI LANETLİYORUZ

Vahşi katliamları lanetlediklerini belirten Sevim, “Genç, yaşlı, kadın, çocuk ayırmaksızın onlarca kişinin katledildiği, yine çoğunluğu sivil yüzlerce insanın da yaralandığı bu tür saldırılar ile Kürtler adına savaştığını iddia edenlerin başta Kürtler olmak üzere tüm sivilleri, karanlık bir ateş çemberinde yaşamaya mahkum ettiği görülmektedir. Coğrafyamıza kan, kaos ve katliamları bir kader olarak dayatanların aslında küresel emperyal güçler olduğu bilinmektedir. Sadece içerdeki partnerlerinin değiştiği ve nöbeti sırasıyla devraldığı gözlenmektedir. “ dedi.

HALK PKK’YE DUR DEMELİ

PKK’nin kendisi dışındaki Kürtlere hain gözüyle baktığını ve onları katletmekten çekinmediğini söyleyen Sevim, PKK zihniyetini şu sözlerle açıkladı: “ PKK asla hata yapmaz, ortada varsa bir hata daima PKK’nın karşısında olan “hainlerden” kaynaklıdır, velev ki karşıdaki PKK sempatizanı bile olsa, bu böyledir!”

 

Kürt halkının PKK’ye karşı güçlü bir şekilde sesini yükseltmesi gerektiğini belirten sevim, “ Daha önce bu yapılsaydı PKK bu kadar azgınlaşmazdı.” Dedi. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *