image

 

 

 Batman’da yapılan darbe karşıtı eylemleri organize eden tertip komitesi üyelerinden ve İTTİHAD mensubu Molla Beşir Şimşek, son günlerde televizyon ekranlarında laik ve ulusalcı kesimlerin İslami camialar aleyhindeki propagandalarının bir tuzak olduğunu belirtti. Şimşek, “Paralel Yapının, fesat grubunun 15 Temmuzda giriştiği ve başarısızlıkla sonuçlanan bu darbe girişiminden sonra ülke olarak büyük bir tehlike atlattık. Halk olarak hepimiz darbe girişiminin başarısızlığına sevindik, rahat bir nefes aldık. Kuşkusuz bu darbeyi büyük ölçüde halk önledi. Bu Allah’ın ir lütfü ve dindar halkın başarısıydı. Bütün dindar halkın, İslami cemaat ve STK’ların omuz omuza vererek direnmeleri, kıyama kalkmaları sonucu büyük bir tehlikenin önüne geçildi. Ancak bilinçli bir algı operasyonuyla Müslüman halkın hiç de hak etmediği bir suçlama söz konusu… O da nedir, İslami cemaat ve camiaların potansiyel tehlike olarak sunulmaları. İslami bir çalışma içindeki her oluşuma FETO gözüyle bakılması ve böyle bir çerçeve içinde değerlendirilmesi.” İfadelerini kullandı.

TANKLARIN ÜZERİNE ÇIKANLAR DİNDARLARDI

Her İslami camia ve cemaatin, her İslami STK’nın bu çerçevede görülmesinin büyük bir tehlike olduğunu söyleyen Şimşek,” Maalesef sanki böyle bir anlayış oturtulmak isteniyor. Ulusalcı ve laik kesimlerin ısrarla oluşturmak istedikleri, art niyetli bir algı. Cemaatlerin tek bir kişi tarafından yönetildikleri, oysa laik anlayışa sahip insanların ortak akılla davrandıkları, toplumun bu ortak akıla ihtiyaç duyduğu, darbe girişimiyle bunun ortaya çıktığını yaymaya çalışıyorlar. Halbuki darbe karşısında sokağa dökülen insanlara baktığımız zaman bunların büyük kısmının dindar insanlar olduklarını görürüz. Tankların üzerine çıkanlara, göğüslerini kurşunlara siper edenlere baktığımız zaman çoğu İslami cemaatlere mensup insanlar. İslami cemaatler darbeye karşı durdu. İslami STK’lar, İslami oluşumlar darbeye karşı durdu. Sokağa dökülenler salaların, tekbirlerin eşliğinde sokaklara döküldüler.  Bu uğurda şehit düşenlerin hemen hepsinin İslami hassasiyetleri olan insanlardır.” Dedi.

LAİKÇİLERİN TUZAĞINA DİKKAT

İslami camianın bütün bu fedakârlığının göz ardı edilerek, darbe tehlikesinin ciddi anlamda önlenmesinden sonra bu tür töhmetlerin haksızlık olduğunu belirten Şimşek,“O gün ortada olmayan, o gün sesleri çıkmayan, her şey bittikten sonra meydana çıkan kimi laikçi kesimlerin, ulusalcı kesimlerin televizyonlara çıkıp bütün camialar FETÖ gibidir yalan ve iftirasını yaygınlaştırmaya çalışmaları, laikliği asıl kurtuluş yolu gibi göstermeleri büyük bir oyundur. Bir tuzaktır. Bu tuzağa düşmemek lazım.” Uyarısında bulundu.

FETO İSLAMİ CEMAAT DEĞİL

Gülen grubunun kesinlikle İslami bir cemaat olmadığını, İslami gruplara düşmanlık yaptığını belirten Şimşek, “ Gülen grubu tüm İslami cemaatleri düşman kabul ediyordu, hepsiyle mücadele ediyordu.  İslami cemaatleri imhaya çalışıyordu. Dizileriyle, gazeteleriyle, diğer imkânlarıyla kendileri dışındaki İslami cemaatlere düşmanlık yapıyordu. Bu örgüt baştan beri Siyonizm’le, Amerika ve İsrail’le dirsek temasında olan, CIA’nın güdümünde olan bir hareketti.” İfadelerini kullandı. İlhan Yıldız  

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *