image

 

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, PKK’ye uyarı gibi açıklamalarda bulundu. Tan, baskıcı yöntemlerle bir yere varılamayacağını, bu yöntemleri tasvip etmenin mümkün olmadığını belirtti.

OTORİTER SİYASETLER SADECE ACILARIN DEVAMINI SAĞLAR

HDP'li Tan, t24'te yayınlanan yazısında kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verirken, PKK'ye önemli uyarılarda bulundu. Tan,"Kürt siyasetinin de tüm din, mezhep, etnisite ve ideolojilere saygılı, halka güven verici, adil ve gerçekten çoğulcu, demokratik bir anlayışı benimseme mecburiyeti vardır." diyerek PKK'ye mesaj gönderen Altan Tan,"Tekçi ve otoriter siyasetler, yüz yıldır çekilen acıların devam etmesinden başka bir şeye yaramayacaktır."dedi.

SİLAHLA KURULAN OTORİTE YERLE BİR OLMAYA MAHKÛMDUR

 Tan, “PKK, Hizbullah, Gülen Cemaati, AKP, Devlet… Fark etmeden hangi örgüt, parti veya kuruluş olursa olsun tekçi, otoriter ve baskıcı yöntemler asla tasvip edilemez, meşru görülemez, bu gibi yönetimler insanlara mutluluk da vermez. Silahla kurulan otorite ve baskı silah ortadan kalktığı an yerle bir olur. Bunun en büyük örneği CHP'nin 1923'ten 1946'ya kadar kurduğu tek parti iktidarıdır. 1946'dan bu yana CHP tek başına iktidara gelebilecek bir oy alamamıştır.Bundan sonra da en azından yakın bir gelecekte böyle bir ihtimal gözükmemektedir.Ortadoğu yüzyıl sonra yeniden şekillenmektedir.Kürt siyasetinin de tüm din, mezhep, etnisite ve ideolojilere saygılı, halka güven verici, adil ve gerçekten çoğulcu, demokratik bir anlayışı benimseme mecburiyeti vardır.Tekçi ve otoriter siyasetler, yüz yıldır çekilen acıların devam etmesinden başka birşeye yaramayacaktır.Kürt siyaseti ve siyasetçileri dar alanda tekçi iktidar denemeleri yerine ortaya koyacakları samimi, demokratik pratikle Ortadoğu'nun bu perişan haline bir ümit ışığı olabilmelidir!" ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *