image

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminde halkın ortaya koyduğu tavır ile dünyaya bir ders verdiğini söyleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Dönem Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, Türkiye halkının sergilediği duruş ile İslam coğrafyasına umut verdiğini belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Dönem Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminde halkın canı bahasına ortaya koyduğu duruş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Halkın tüm farklılıklarıyla beraber sergilediği birliktelik ile dünyaya bir ders verdiğine dikkat çeken Şimşek, insanların bütün farklılıkları bir kenara bırakarak Allah’ın emrettiği şekilde kardeş olduğu takdirde daima izzetli ve hainlere galip geleceğine vurgu yaptı.

Her zaman halkın yanında yer aldıklarını belirten Şimşek, “Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her zaman olduğu gibi 15 Temmuz tarihinde de halkımıza zulmü reva gören ve halkımızın iradesine ipotek koymak isteyen zalim bir zihniyete karşı halkımızla omuz omuza durduk, bugüne kadar farklılıklarımızla beraber durmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Meydanlarda günlerdir hep birlikteki duruşumuz halkımızın huzuru, geleceği içindir ve yapılmak istenen bir zulme ‘dur’ demek içindir.” dedi.

BİRLİKTELİK HALKI AZİZ KILDI

Birlik ve beraberlik ile halkın sırtının yere gelmeyeceğini ifade eden Şimşek, “Halkımızın günlerdir ortaya koyduğu izzetli duruş bize şunu gösterdi; bir halk beraber olduğu, omuz omuza verdiği takdirde, bütün farklılıkları bir kenara bırakarak Yüce Allah’ın emrettiği şekilde kardeş olduğu zaman o halk daima izzetli ve galip olacaktır. Hepimiz 15 Temmuz’da gördük ki, halkın birlikteliği, beraberliği, kardeşliği halkı izzetli kılmıştır. Tanklar, toplar, silahlar ve uçakların gücü halkın birliktelik gücünün karşısında hezimete uğramıştır. Bu birlikteliğimizi daima koruduğumuz takdirde hiçbir zaman bu halkın sırtı yere gelmeyecektir.” diye konuştu.

DÜNYAYA DERS VE UMUT OLDUK

“Hep beraber bu sokaklardaki birlikteliğimiz dünyaya da bir ders vermiştir” diyen Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta ve bütün İslam coğrafyasında Türkiye’deki Müslümanların birliktelikle göstermiş olduğu bu izzetli duruş onlara da umut ve cesaret vermiştir. Türkiye’de gösterilen bu izzetli duruş eğer Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta ve tüm İslam coğrafyasında gösterilmiş olsaydı bugün bu Müslüman halk zalimlerin elinde belki de bu kadar param parça olmayacaktı.”

HAİNLER AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK

Paralel yapının gerçek yüzünü yaptıkları zulümlerle yıllar öncesinden bildiklerini vurgulayan Şimşek, “Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu zalimlerin, hainlerin gerçek yüzlerini daha önceden yaptıkları zulümlerle biliyorduk. İşkence odalarında biz onların yüzünü biliyorduk, hile ve desiselerle masum insanları nasıl müebbet hapis cezalarıyla cezalandırdıklarından biliyorduk. Bunları en iyi bizler bildiğimiz için herkesten önce darbe girişiminin daha ilk dakikalarında Peygamber Sevdalıları olarak Türkiye’nin her yerinde meydanlara indik ve bugüne kadar bu zulme karşı dik duruşumuzu gösterdik.” ifadelerini kullandı.

Bundan sonrada hep halkla beraber olacaklarını belirten Şimşek, son olarak şunları söyledi: “Zalime karşı mazlumun yanında yer almak bütün Müslümanların iftiharıdır. Müslümanların tek çıkar ve kurtuluş yolu da budur. Bütün farklılığımızla beraber bir arada bulundukça bizlere zulmetmek isteyen, geleceğimizi elimizden almak isteyen, manevi değerlerimizi elimizden almak isteyen hain güçler başarılı olamayacak, amaçlarına ulaşamayacaktır.”

 

Şevki Aslan

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *