image

 

 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, GİK Üyesi İsa Aydın ve Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru’dan oluşan heyet Suriye Can Okulları’nı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ziyarette Okul müdürü Abdullatif Abdallah ve okul öğretmenleri ile görüşülerek okulda incelemede bulunuldu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Gök Müslümanların kan kaybettiği, güç kaybettiği bu iç savaş halinin son bulması ve adil bir yönetimin başa geçmesi temennilerinde bulundu.

Gök, “Suriyeli kardeşlerimizi sığınmacı veya mülteci olarak değil, ev sahibi olarak görüyoruz. İmkânlarımız dâhilinde maddi ve manevi desteğe hazırız.” dedi.

 

 

EĞİTİMCİLER CEMİYETİ YARDIMA HAZIR

Ziyaret sırasında söz alan İl Başkanı Doğru da, Suriye Can Okulları’nın yaptığı hizmetler açısından hem devlete hem de topluma faydalı olduklarını, bu hususta devlete çok kolaylıklar sağladıklarını açıkladı. Eğer buradaki okulları olmasaydı bu çocukları sokaklarda kalacağı ve bilinçsiz kalacaklarını söyledi. Doğru, okulun öğretmen ihtiyacı olması halinde Öğretmenler tarafından kurulan Eğitimciler Cemiyeti’nin bu talebi karşılayabileceğini sordu. Okul yetkilileri de, şimdilik ihtiyaçlarının olmadığını söylediler.

 

HÜDA PAR’A TEŞEKKÜR

26 öğretmen ve 400 öğrencinin olduğu okulu gezen HÜDA Par heyeti sınıfları da gezerek öğrenciler ile sohbet etme ve okulda nasıl ders verildiği görme imkânına sahip oldu. Suriye Can Okulları yönetici ve öğretmenleri, HÜDA PAR’ın ziyaretinden memnuniyetlerini ifade ederek,  “HÜDA PAR’ın geçmişte ve şimdi göstermiş olduğunu ilgi, alaka ve hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.

 

Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *