image

 

 

İLK MEYDANA DÖKÜLENLER DİNDAR HALKTI

Darbenin başarılı olması halinde ilk önce dindar insanların katledilip zindanlara doldurulacağının kesin olduğunu belirten Özdemir, “ Darbe gerçekleşseydi önce dindar insanları öldüreceklerdi. Hapishanelerde çürüteceklerdi. Ama başaramadılar. Bunu da büyük ölçüde dindar halk önledi. Meydanlara ilk çıkanlar dindarlardı. Diğerleri sonradan, darbenin başarı şansı zayıfladıktan sonra tepki göstermeye başladılar.” İfadelerini kullandı.

HDP SINIFTA KALDI

Darbenin ilk saatlerinde Batman Hükümet konağının önüne ilk önce İslami kesimlerin geldiğini söyleyen Özdemir, “ Özellikle bir kesimden bahsediyorum. Onlar ilk saatlerden itibaren meydanlardaydılar. Doğrusu diğerlerinin de meydanda olmalarını beklerdim. HDP’yi de o meydanda beklerdim. Ama HDP meydanda yoktu. HDP bu darbe girişimine tepki anlamında sınıfta kaldı. HÜDA PAR’lısı, Ak Partilisi, Saadet’lisi çoluk çocuk darbenin ilk saatlerinden itibaren ölümü göze alarak meydana geldiler. İstanbul’da, Ankara’da yaşananlar Batman’da da yaşanabilirdi. Ölümü göze alarak geldiler. Meydana gelenlerimizden kim bir şey olmayacağını biliyordu.  Allah’ın takdiriydi. Batman’da da tanklar gelip halkın üzerine ateş edebilirdi. Yukardan helikopterler çıkıp sıkabilirlerdi. Kışlalarından çıkan askerler halkın üzerine ateş açabilirlerdi. İnançlı insanlar bunu göze alarak alana geldiler.” İfadelerini kullandı.

DEVLET BAĞIRSAKLARINI TEMİZLEMELİ

Mevcut yönetimi herkesin beğenmek zorunda olmadığını belirten Özdemir, “Ama bunun yolun askeri darbe değildir. Beğenmezseniz seçim zamanı halka gidersiniz, halk sizi seçerse gelirsiniz. Bu darbeye katılanların en sert bir şekilde yargılanması gerekmektedir. Asla taviz verilmemeli. Ülke büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Bu darbe girişiminde bir şekilde parmağı olan, destekleyen, katkıda bulunanların yargılanıp cezalandırılması lazım… Ama mağduriyetler yaşanmamalı. Kurunun yanın da yaş da yanmamalı. Buna dikkat edilmeli. Adil bir yargılanma olmalı. Devlet bağırsaklarını temizlemeli. Hem de en geniş şekilde. En ağır şekilde cezalandırılmalılar. Darbecilere gereken ceza verilmezse darbe tehlikesi devam edecek. İçişleri bakanımız da açıkladı. Bağırsaklarımızı temizlemezsek beş-on yıl sonra yeni bir darbe teşebbüssüyle karşı karşıya kalabiliriz.” Dedi.

KANGREN OLAN UZUV KESİLMELİ

 

Yaşanan süreçte adil davranmak gerektiğini, mağduriyetlere yol açmamak gerektiğini söyleyen Özdemir, “ Ancak kesinlikle duygusal davranmamalıyız. Bu süreçte duygusal davranmak olmaz. Eğer vücutta bir bölge kangren olmuşsa, bir uzuv kangren olmuşsa tüm vücudu kurtarmak için kangren olan uzvu kesmek lazım. Kesip atmak lazım… Yoksa tüm uzuvlara zarar vermiş oluruz. Ama dediğim gibi masum insanları mağdur etmemek şartıyla.” İfadelerini kullandı. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *