image

"İzzet Ve Şeref Müslümanlardadır"

ABD ve İsrail destekli gerçekleşen FETÖ’nün darbe girişiminin protesto gösterileri Batman’da 11’inci gününde tüm coşkusuyla devam ediyor. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gösterilerde Özlem Ajans sanatçıları, Kürtçe ve Türkçe seslendirdikleri ezgilerle darbecilere tepkilerini gösteriyor.

Valilik önünde toplanan binlerce vatandaş da açtıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla sabaha saatlerine kadar tepkilerini dile getirdi. Darbe girişimi protestosunun yapıldığı alanda kurulan platforma çıkarak bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Merkez İstişare Kurulu Üyesi Beşir Şimşek, izzet ve şerefin İslam'da ve Müslümanlarda olduğunu vurguladı.

Müslümanların şu ana kadar sıkıntı çekmelerinin sebebinin ayrılıklarından olduğunu söyleyen Şimşek; "Yüce rabbimiz 1400 küsur evvel izzetin, gücün kuvvetin  Müslümanların olduğunu söylüyor. Hep beraber Allahın ipine sarılınız. Bir halkın yüreği toplu vurdu mu? Bir halk omuz omuza verdi mi? Bir halk tek yürek oldu mu? Tek gaye için sokaklara caddeler çıktı mı  değil toplar, tanklar, silahlar hiçbir gücün bir şey yapamadığına şahit olduk elhamdülillah. O zaman bizim yüreklerimiz hep birlikte atsın, aynı şekilde bedenlerimizde bir olsun. Şuana kadar çektiğimiz musibetler yüreklerimizin toplu atmayışındandı. Kuran'ın ifadesiyle hep beraber Allahın ipine gerçek manada sarılmayışımızdandı. Bu musibet bizim için rahmete dönüştü elhamdülillah. Rabbim bu birlikteliği hep böyle devam ettirsin. Hınca Hınç dolan bu meydanlar hepimizin uzun süredir yaşamak istediği bir fotoğraftır. Bu meydanda tıpkı Kur’an-ın ifadesiyle, ‘Mü’minler kardeştir’ fotoğrafını görüyoruz. Rabbim bizleri hep bu şekilde omuz omuza beraberce hareket etmeyi, kardeşlik duyguları içerisinde bir arada tek kuvvet olmayı bilere her zaman yaşatsın. Bu birlikteliğinizden dostlar seviniyor, düşman ise kininden geberiyor.” diye konuştu.

İzzeti Amerika'da, İsrail'de Arayanlar Zelil Düştü

 

İzzetin Amerika'da İsrail'de arayanların zelil düştüğünü söyleyen Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İzzet Allahın dinindedir, peygambere tabi olmadadır, Müslümanlardadır. 15 Temmuz tarihinde Amerika ve İsrail den güç alarak darbe yapılmak istendi. Onlar izzetin Amerika da, İsrail'de olduğunu düşünüyorlar ve halka zillet hayatını yaşatmak istiyorlardı ama zelil oldular. Oysa Allah itaat etmiş olsalardı belki bu zilleti yaşamayacaklardı.  Bu Müslüman'ım dediği halde izzeti, izzeti, özgürlüğü, gücü kuvveti küfrün kapısında arayanlara ders olsun. İzzetin İslam'da olduğunu, Kuran'da, İslami kardeşlikte olduğunu anlasınlar.  Halka hıyanet ettiler, buda Allah'ın gayretine dokundu. Allah onları zelil, sizleri de aziz kıldı. Rabbim sizleri daim aziz kılsın, birlikteliğinizi daim kılsın." (İlhan Yıldız)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *