image

 

İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz,  engellileri iş sahibi yapmak amacıyla devam eden 3 projenin yanı sıra 13 projenin daha onaylandığını belirtti. 

Diyalog halinde oldukları 13 engelli STK ile işbirliği halinde 2014 yılı içerisinde devam eden üç projenin yanı sıra 13 projenin daha onaylandığını belirten Eviz, 13 projenin toplam bütçesinin bir milyon 115 bin 279 lira 30 kuruş olduğunu ifade etti.

ENGELLİLERE YÖNELİK PROJELERİMİZDE TÜRKİYE İKİNCİSİYİZ

Hem proje sayısı hem de bütçe açısından Ankara’dan sonra gelen Batman’ın Türkiye ikincisi olduğunu vurgulayan Eviz, “13 engelli STK projesiyle, şiş örücülüğü mesleğinde 20 kişi, yüzey süslemeciliği mesleğinde 20 kişi, ön büro elemanı mesleğinde 15 kişi, oyuncak bebek yapımı mesleğinde 15 kişi, iki farklı kursta çağrı merkezi elemanı mesleğinde 30 kişi, kasa sorumlusu mesleğinde 10 kişi, büro yönetimi ve sekreterlik mesleğinde 10 kişi, bilgisayar ağ sistemleri ve yönlendirme mesleğinde 15 kişi, kasiyerlik mesleğinde 10 kişi, keçe aksesuarları mesleğinde 15 kişi, bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme mesleğinde 20 kişi ve kadın giysileri dikimi mesleğinde 10 kişi olmak üzere toplamda 190 engelli vatandaşımız eğitilecektir. İşini kuracak üç engelli vatandaşımız “Bone Üretimi, Reklam Ajansı ve Çiğköfte Salonu” alanlarında iş kuracak ve İŞKUR’dan her biri 36 bin TL hibe alacaktır. İŞKUR il müdürlüğümüz, bu eğitim ve iş kurma süreçlerinin, mevzuata uygun yürütülmesi ve verimli olması için gerekli hassasiyeti gösterecek ve denetim-rehberlik görevini yapacaktır.” dedi.

PROJELERİ OLANLAR BU AY SONUNA KADAR BAŞVURMALI

Aralık ayı proje dönemi içerisinde yeni proje sunacakların İŞKUR’a 29 Aralık tarihine kadar kurumda hazır olacak şekilde projelerini komisyona sunmalarının gerektiğini hatırlatan Eviz, “Batman ili işgücü piyasası taleplerini dikkate alarak ve engelli vatandaşlarımızın mesleki eğitim ihtiyaçlarını gözeterek hazırlamaları tavsiye edilmektedir. Birçok büyükşehirden bile daha fazla kaynak almamıza vesile olan engelli STK’larımıza bu anlamda teşekkür ederken,  Batman’a daha çok proje kazandırmak için bu iki konuyu önemsemeleri, İŞKUR’la dayanışma içerisinde olmaları önem arz etmektedir.” İfadelerini kullandı.  İlhan Yıldız

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *