image

 

15 Temmuz akşamı yaşanan ve sonuçsuz kalan ABD destekli darbe girişimine ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor. Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Osman Aktaş, darbe girişiminin perde gerisinde ABD, İsrail, AB ve emperyalist aklın olduğunu vurguladı.

Mevcut hükümetin ABD, İsrail ve AB ile olan ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirten Osman Aktaş,  “Hükümet bu darbenin arkasındaki emperyalist ve siyonist zihniyetle olan ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi gerekir. Çünkü biz bu darbe teşebbüsünün küçümsenecek ya da basit bir şekilde, birkaç bunak askerin yapmış olduğu bir teşebbüs olarak görmüyoruz. Bunun arkasında muhakkak ki dış güçler vardır. Bunlar ABD, İsrail,  AB ve emperyalist akıldır. Hükümetin bu konuda ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi lazımdır. Hükümetin, dostunu düşmanını iyi tanıması gerekiyor.” dedi.

Yapılmak istenen askeri darbe girişiminin sadece siyasete, hükümete değil Müslüman Türkiye halkının iradesine yapılmış olarak gördüklerini söyleyen Aktaş, halkın dik duruşu ile bütün planların bozduğunu belirtti.

Cuntacıların önemli hedeflerinden birinin de Müslüman halkın imanı olduğunu söyleyen Aktaş, “Dış destekli olan bu girişim, 12 Eylül darbesi gibi Müslüman olan Türkiye halkının yaşamını ve imanını da hedef almıştır. Türkiye’de birkaç yaşlı bunak, Laik ve Kemalist zihniyetin yıllarca yaptığı zulüm ve katliamları yeniden yapıp o pis egolarını tatmin etmek için bu halka saldırdılar.” diye belirtti.

“Rabbim bu zihniyeti kahr-u perişan etsin” diyen Aktaş,  halkın,  bundan sonra kendi iradesine böyle bir girişimde bulunmak isteyenlere fırsat vermeyeceğini gösterdiği direniş ile ortaya koyduğunu söyledi.

“ZALİMLERE DİRENEN BÜTÜN HALKI SELAMLIYORUZ”

 

Darbe girişimi sürecinde hayatını kaybedenleri de anan Aktaş, son olarak şunları ifade etti: “İzzetli direnişle hayatını ortaya koyan ve bu uğurda canından vazgeçen başata Mehmet Karaaslan kardeşimiz ve tüm Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Meydanlar da zalimlere karşı duran ve direnen bütün halkı selamlıyoruz.” Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *