image

 

 

 

Eğitim Bir Sen adına yaptığı açıklamada darbeyi lanetleyen Ergin, “Allaha Hamdolsun. Milletimiz önemli bir sınavı inancına, tarihine ve onuruna yaraşır biçimde başarı ile atlatmıştır. Şuna şüphe yok ki bu ne ilk ne de son imtihandır. Ancak bu birliktelik sonraki girişimler içinde önemli bir gözdağı olmuştur. Evet, 15 Temmuz 2016, bu tarih de demokrasi yolculuğumuzda önemli belki de en önemli günlerden biri olarak yerini almıştır. 27 Mayıs 1960,12 Mart 1971,12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1998 tarihlerinden sonra 15 Temmuz 2016 tarihi de asla unutulmayacaktır. Ancak bu günü diğerlerinden daha önemli kılacak şey artık darbelerin millet nezdinde hükmü olamadığı ve yok sayıldığıdır.”dedi.

 

HALK EZANLAR VE SALALAR EŞLİĞİNDE MEYDANLARA AKTI

Milletin darbecileri durdurduğunu söyleyen Ergin, “Diğer tüm darbeler amacına ulaşmış ve demokrasimiz büyük darbeler almış milletin yönetimleri durdurulmuş ve hatta millet bertaraf edilmiştir. Darbeleri yapanlar yanlarına aldıkları sivil darbeciler ve dış destek ile kendilerini meşru zemine oturtmaya çalışmışlardır. Millet iradesini yok sayan bu girişimler kısa sürede yok olup gitmişleridir.  Allah’a hamdolsun alçakça girişilen bu müdahaleye millet dur demiştir. Ben buradayım demiştir. Eğer bir şey düzeltilecekse ben düzeltirim demiştir. Darbecilere geçit vermemiştir. Canına önüne alarak meydanlara sel olup akmıştır milletimiz. Evet, Artık darbelere dur demiştir, yok saymıştır ve bertaraf etmiştir. Ezanlar ve salalar eşliğinde meydanlar sel olup akmıştır korkusuzca alçakların yüreğine …” ifadelerini kullandı.

  CANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ

Onlarca insanın darbeciler tarafından katledildiğini belirten Ergin, “Onlarca insanımız canlarını feda etmişlerdir. Alçaklar gözlerini kırpmadan silahsız ama onurlu ve korkusuz insanların üzerine ateş açmışlardır. Milletin iradesinin temsilcisi olan meclis binasına alçakça ve akılsızca saldırmışlardır. Ama kimse geri dönmemiştir ve bir an bile düşünmemiştir geri dönmeyi. Allahtan rahmet diliyoruz bu kutlu şerbeti içenlere. Ve onları sonsuza kadar unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı Yüce Allah huzurunda söz veriyoruz.”açıklamasında bulundu. İlhan Yıldız

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *