image

Batman’da askeri darbeye karşı AK Parti, HÜDA PAR, Saadet Partisi ve sivil toplum kuruluşları ile on binden fazla kişi sokaklara çıkarak darbeye sert tepki gösterdi.

Darbeye karşı on binlerce Batman halkı ayaklandı. Darbenin duyulmasının ilk saatinde sokaklara çıkan Batman halkı darbeye karşı yek vücut oldu. AK Parti ve HÜDA PAR İl teşkilatı başta olmak üzere sık sık ortak basın açıklamalarında bulunarak darbeye karşı kınama açıklamalarında bulundu.

AK Parti ve HÜDA PAR İl Başkanları, Batman halkını sokaklara inmeye davet ederek darbeye karşı çıkmaya davet ettiler. Valilik önünde İLKHA’ya konuşan AK Parti İl Başkanı Diyadin Uçar, darbe teşebbüsünün boşa çıkacağını söyledi.

Uçar; “Bir darbe teşebbüsünde bulunuldu. Halkımız iradesine sahip çıkarak bu darbeyi boşa çıkarmıştır. Allah’ın izniyle de boşa çıkaracaktır. Biz bu uğurda halkımız ile beraber sokaklarda, bu darbe varlık hissettirmiyor. Türkiye’nin her sokağında, her noktasında, her ilçesinde, her köyünde bu eylemlerimiz vardır. Bu eylemimizi kutluyoruz. Kutlu bir yürüyüşteyiz. Kutlu yürüyüşe devam ediyoruz. Milletimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Öte yandan sivil toplum kuruluşları da yapılan askeri darbeye karşı tepkilerini ortaya koyarak kınama açıklamalarında bulundu.

Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Hamit Ergin, yapılan darbenin ülkeye ve mili iradeye ihanet olduğunu söyledi.

Ergin açıklamanın devamında şunları söyledi: "Geleceğimizi bir an da yok etme girişimi var. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın geleceğini birilerine peşkeş çekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Birileri Pensilvanya'dan mesaj gönderecek halkımızı kaosa gönderecek ve birbirine düşürecek, kan dökecek, biz bunlara halk olarak müsamaha etmeyeceğiz. Biz buna karşıyız, tepeliyiz ve buna karşı duracağız. Bu milli iradeye, insanlığa, ülkeye ihanettir. Kim bu ihaneti yaptıysa bunun bedelini ödemesi gerekiyor. Bunun bedelini de ödeyecekler. Halk buna asla buna müsaade etmeyecek, bu halkımız eski halk değildir.”

Valilik ve Emniyet Binası önünde bir araya gelen on binden fazla kişi, Türkiye Bayrağı ve tevhit bayraklarıyla darbeye karşı ‘hayır’ dedi. Polis ve özel hareket timleri Valilik önünde beklerken, sabaha kadar vatandaşlar slogan atarak dualar okudu. Cami minarelerinde okunan sala ve anonslarla darbeye karşı halkın tepki göstermesi ve sokaklara inmesi çağrısında bulunuldu.

Valilik anons araçlarında Batman Valisi Ahmet Deniz’in  “Silahlı kuvvetlerimizin içindeki hain bir grubun darbe girişimine karşı halkımızı valilik önünde demokratik tepki göstermeye davet ediyorum.” çağrıları şehir sokaklarında ve cami hoparlörlerinde dolaşılarak anons edildi.

 

Batman İl Emniyet Müdürlüğü KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) binasındaki Led’te “Darbeye Karşı Demokrasiye Sahip Çık” yazısı ise dikkat çekti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *