image

Bu akşam yaşanan darbe girişi nedeniyle tüm Türkiye’de halk sokaklara inerken HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı da üye ve gönüllüleriyle meydanlara çıktı.

Yaşanan darbe girişimine karşı tepki için meydanlara indiklerini belirten HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, şunları söyledi:

"Bu yapılan girişim kesinlikle korsan bir girişimdir. Bunun hukuki hiç bir dayanağı yoktur. Kendini bilmez bir grubun halkın birlik ve beraberliğine kast eden bir girişimidir. Bu sadece hükümete, sadece bir partiye yapılmış bir girişim değildir. Kesinlikle bu halkın öz iradesine yapılmış olan bir girişimdir. Dolayısıyla bu mesele milletin istikbal meselesidir. Bu açıdan bütün partiler, bütün STK'lar, herkes birlik beraberlik içerisinde bu girişime karşı dik durması gerekir. Biz de HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı olarak bütün arkadaşlarımızla buradayız. Biz bu darbe girişimine hayır diyoruz ve bunun karşısındayız. Bununla ilgili olarak Vali Bey ile görüştük, kendisi de bu kararlılığı gösterdiler. Sonuna kadar neye mal olursa olsun biz bu nöbeti devam ettireceğiz. Sabaha kadar, gerekirse günlerce devam etse bile biz bunun karşısında olacağız. Çünkü bu direk olarak halkın öz iradesine yapılmış olan bir girişimdir ve biz bunu kabul etmiyoruz." 

Ayrıca her kesimden siyasi kimliğe sahip insanlar da Batman Valiliği önünde toplanarak, darbe girişimini sloganlarla protesto ediyor.

Batman'da okunan seladan sonra Batman Valisi Ahmet Deniz, merkezi sitemle tüm Batman camilerinde "Silahlı kuvvetlerimizin içindeki hain bir gurubun darbe girişimine karşı halkımızı valiliğin önüne, demokratik tepkimizi göstermeye davet ediyorum." mesajını verdi. (HABER MERKEZİ)



Kaynak: http://www.ilkha.com/haber/38725/huda-par-batman-il-teskilati-da-meydanlarda 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *