image

Batman SAĞ-ÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, ilimizde gün geçtikçe tüketimi artan ve gençliği tehdit eden uyuşturucu ve içkiyle alakalı önemli değerlendirmelerde bulundu. Güneş, “ Madde bağımlılığı ilimizde endişe verici boyuta ulaştı. Uyuşturucu maddelerin yanı sıra alkol ve sigara gibi bağımlılık yapan maddelerin kişilere, ailelere ve topluma verdiği zarar çok büyük…  Bu tür kötü alışkanlıkların kullanım yaşı 12’ye inmiş durumda. Bu gerçek toplumun geleceğini tehdit ediyor. İfadelerini kullandı.

PARKLARDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILMALI

Metruk, harabe bina ve parklarda bu tür kötü alışkanlıkların yaygınlık kazandığını söyleyen Güneş, yetkilileri tedbir almaya çağırarak, “ Kenar mahallelerdeki meskun ve harabeye dönmüş evlerin bir an evvel yıktırılması ve Belediyenin parklarda güvenlikçi bulundurması, bunların sayısını artırması gerekir.” Dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ İYİLEŞTİRİLMELİ

Hem iyi alışkanlıkların hem de kötü alışkanlıkların okullarda başladığını belirten Güneş, “ Okullarda ciddi anlamda dini ve manevi eğitim verilmeli. Okul idarecileri gençleri bu tür kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için İslami değerleri önemseyip manevi anlamda öğrencinin gelişimine katkı sağlamalı, bu konuda çaba göstermeli.” Dedi.

STK’LARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

STK’ların bu tür kötü alışkanlıkların önüne geçebilmek için bir araya gelip ciddi anlamda gayret göstermeleri gerektiğini belirten Güneş, “ Uyuşturucu, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklar yayıldıkları takdirde toplumsal hayatta ciddi tahribatlara yol açar. Bu tür alışkanlıklara sahip kişilerde büyük ruhsal ve bedensel hastalıklara yol açar. Toplumun geleceğini tehdit eden ahlaki yozlaşmaları kendisiyle beraber getirir. Bunu önlemek için STK’lar ciddi çaba göstermeli. Bu anlamda ilimizdeki STK’lar bir araya gelip bu tür kötü alışkanlıklarla mücadele konusunda birlikte çaba sarf etmeli.” Açıklamasında bulundu. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *