image

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ramazan ayında Kilis'te yaptığı konuşmada Türkiye'deki Suriyelilere vatandaşlık verileceği yönündeki açıklamasının ardından Türkiye'de yeni bir tartışma başladı.

Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusu Türkiye'de kimi çevreler tarafından olumlu karşılanırken, kimi çevreler tarafından da tepkiye neden oldu.

Suriye'deki iç savaştan dolayı yaşam mücadelesi veren Suriyeli sığınmacılardan vatandaşlık verilmesinin kendilerini çok sevindirdiğini ve vatandaşlığın biran önce verilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Yaklaşık 3 yıl önce ailesi ile birlikte ülkemize gelen ve bir binanın kapıcılığını yapan Suriyeli Mahmud Hamdu, Suriyelilerin artık ülkelerine dönmesinin çok zor olduğunu ve Suriyelilere vatandaşlık hakkının verilmesinin çok doğru bulduğunu belirtti.

 VATANDAŞLIK TÜM SURİYELİLERE VERİLMELİ

Vatandaşlık için aranan şartların henüz belli olmadığını ancak vatandaşlığın sadece nitelikli insanlara değil, bütün Suriyelilere verilmesi gerektiğini söyleyen Mahmut Fellini adlı Suriyeli de, “Doktor falan fark etmez hepsi aynı, hepsi Suriyelidir. Bize vatandaşlık lazım. Ben 4 senedir buradayım, bir şey alamadım. Sadece burada 12 saat çalışıyorum. Vatandaşlık alsam başka bir iş yaparım. Şimdi bizim için her şey sıkıntı. Sadece doktor ve mühendislere vatandaşlık verilmesi asla doğru değildir. Hepimiz Suriyeliyiz. Hepimize vatandaşlık lazım.” dedi.

Ülkemize 3 yıl önce Halep'ten gelen Suphi Ahmet ise, “Ben vatandaşlık istemiyorum. Herkes kendi ülkesini sever. Ben de kendi memleketimi istiyorum. Ülkemde hayat normale dönünce ben tekrar  ülkeme dönmek istiyorum. Suriyelilerin içerisinden vasıflı kişilere vatandaşlık verilecek deniliyor. Peki, vasıflı olmayanlar ne olacak?” diye sordu.  Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *