image

 

Partisinin daha önce AK Parti Hükümetlerini Gülen Grubu, Çözüm Süreci ve Suriye Politikası konularında uyarılarda bulunduğunu ve bunda haklı çıktığını belirten Şahin, "Hükümete tavsiyem; Bir ekip kursun ve HÜDA PAR ne diyor, takip etsin. Haklı çıktık demek pek hoşumuza gitmiyor ama hükümet 3 konuda bizi dinlemiş olsaydı bu hallere düşmezdi. Devlet içine yerleşen Gülen Grubu'nun art niyetli olduğu bizim göstermiş olduğumuz doğrultuda görüşmüş olsaydı, bunlar yaşanmayacaktı. Çözüm Süreciyle ilgili olarak bizim ortaya koyduğumuz endişeler, gidişatın Türkiye'yi içeriden vuracağı şeklindeki dikkat çektiğimiz hususlar görülmüş olsaydı yine Türkiye içeride bu sıkıntıları yaşamayacaktı" değerlendirmesinde bulundu. 

SURİYE KONUSUNDA TÜRKİYE'Yİ ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE UYARDIK 

Suriye konusunda başından beri önemli uyarılarda bulunduklarını söyleyen Şahin, "Hakikaten Suriye konusunda Türkiye'yi çok ciddi şekilde uyardık. Türkiye politikalarının dönüp Türkiye'yi vuracağını, Hükümetin Suriye politikasının özellikle Türkiye'yi bataklığa sürükleyeceğini defalarca dile getirdik. Bu yüzden Hükümet biraz olsun HÜDA PAR'a kulak vermiş olsaydı, -bundan sonra da vermesini tavsiye ediyoruz- bunlar yaşanmazdı. Şu anda Hükümetin ayağına dolanan meselelerde HÜDA PAR'ın açmış olduğu çizgide hareket edilmiş olsaydı Türkiye bu dar boğazları yaşamayacaktı" dedi. 

SURİYE’Yİ ÜMMETİN DİYALOĞU ÇÖZER 

Suriye sorununun İslam Ümmetinin kendi iç dinamikleriyle çözüme kavuşacağına vurgu yapan Şahin, "Suriye'nin çözümü İran ile diplomatik müzakerelerle, diplomatik ilişkilerin sürdürülmesiyledir.' dedik maalesef kale alınmadık. Bugün yine aynı şeyi söylüyoruz. Türkiye'yi daha fazla vurmaması açısından, Suriye'de gidişatın daha da kötüye gitmemesi, israil merkezli, emperyalist batının çıkarları doğrultusunda bir sonucun çıkmaması açısından Türkiye dış politikasını gözden geçirmesi gerekiyordu. Bu yanlış politikadan dönüşümler ve atılan yeni adımlar gecikmiş adımlardır ve inşallah doğru bir şekilde tekrardan gözden geçirilir" temennisinde bulundu. 

KEMALİST ÇEVRELERLE İLİŞKİ HÜKÜMETİ BİTİRİR 

Bu arada Twitter hesabından Hükümete 3 yeni tavsiyede bulunan Şahin, " Haklı çıkacağımız üç konu daha var: 1- Ak Parti'nin başından beri yanlış adam tercihi ve yanlış işleri. 2-İslami çevre ve şahsiyetlerin Türkiye siyasetine eklemlenmeleri. (Hem tabanlarına, hem ümmetin iç yapısına hem de İslam algısına verdikleri zarar) 3- Ak Parti'nin, eski derin devlet olan ulusalcı/Kemalist çevrelerle yeni ilişkileri. Bana göre Türkiye'yi felakete sürükleyecek, Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı bitirecek olan, bu ilişkilerdir. Bunu, tarihi ile yazın bir tarafa." tavsiyesinde bulundu. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *