image

 

Kurtaran, ilimizdeki eğitim durumuyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Batman’ın eğitim alanında gün geçtikçe atılım içinde olan bir kent olduğunu söyleyen Kurtaran, eksiklikleri gidermek için de çaba sarf ettiklerini belirtti.

Batman’ın eğitimdeki genel durumu hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Kurtaran; “Önümüzdeki süreçte Batman’da eğitim seferberliği başlatarak Batman’ın eğitimde hak ettiği yerde olması için çalışacağız. Bunun için yapacağımız çalışmalarda okul öncesi eğitim seviyesini yükselteceğiz. Okuma kültürünün oluşması için gayret sarf edeceğiz, öğrencilerimize bilginin yanı sıra değerler eğitimini vereceğiz” diye konuştu.

Kurtaran dersliklerle ilgili de bilgi verdi. İlimizde şu an 5000 civarında derslik olduğunu belirten Kurtaran, “ Batman ve ilçelerinde 5 bin dersliğimiz var. 500 derslik de inşaat halinde. Bunlar da biterse derslik sayısı 5 bin 500 olacak. Eğitimde ciddi yatırımlarımız mevcut. 1500 öğrencinin barınacağı pansiyonlara sahibiz. 170 bin civarında öğrencimiz ortalama 34 kişilik sınıflarda okuyor. Dersliklerimiz biterse 24 kişilik sınıflara kavuşmayı umuyoruz.” Dedi. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *