image

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Çiçekli köyü sakileri içme sularından zehirlendi. Aşırı mide ağrıları ve ishal şikâyeti ile hastaneye kaldırılan çiçekli köyü sakinleri içme sularından zehirlendiklerini söylediler.

Yaklaşık bir ay önce yıldırım çarpması sonucu eski kuyu dinamosunun yandığını söyleyen köylüler bir aydır zehirli su içmek zorunda kaldıklarını söylediler. Laboratuar analizlerinin kullanılmasının sakıncalı olduğu raporuna rağmen su kuyusundan ihtiyaçlarını gidermek zorunda kaldıklarını söyleyen köy sakinleri, yetkililerden yardım istediler.

Suyun laboratuar sonuçlarına göre % 80 zehirli ve içilmemesi gerekirken zorunlu olarak suyu kullandıklarını söyleyen Çiçekli köyü sakinlerinden Yunus Gündüz, “Yaklaşık bir aydır bu suyu içmek zorunda kaldık ve köyde ciddi bir şekilde mide ağrıları ve ishal vakaları arttı.” Dedi.

 

Köyün bir diğer sakini Nevzat Altun ise köye gelen misafirlerin bu sudan doğan yan etkileri yüzden köyden çabuk ayrılmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, “Çiçekli köyünde ikamet eden bizlerin mide ağrısı ve ishal, şikâyetlerin aynı olması endişe verici. Acilen yetkililerin buna çare bulmasını istiyoruz. Eski kuyumuz iyiydi. Suyunu rahatlıkla kullanıyorduk. Ancak yıldırım çarpmasından sonra su kuyusunun dinamosu bozuldu. Bozulan dinamo masraf istiyor. Bizimde yapma gücümüz yok. Bizlere yardım edilmesini istiyoruz.” Dedi. (M. Emin Uras)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *