image

Batman-Siirt karayolunda PKK’liler tarafından bir varil içerisinde hazırlanıp tuzaklanmış halde bulunan 200 kilogram el yapımı patlayıcı, valilikten yapılan açıklamada imha edildiği bildirildi.

Batman-Siirt karayolunda 200 kilo olduğu belirtilen bir varil içerisinde hazırlanıp tuzaklanmış halde bulunan el yapımı patlayıcının imha edilmesi olası bir can kaybını önledi.

Edinilen bilgiye göre, eski Çöp Kavşağı yakınında Batman-Siirt karayolunda yola döşenen bombayı fark eden çevredeki bir vatandaş durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, yaptıkları  incelemenin ardından bombanın tuzaklandığını gördü. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri, 200 kilo amonyum nitrat yüklü varilin olduğunu tespit etti.

Bulunan 200 kilo patlayıcı, alınan güvenlik önlemlerinin ardından yol kenarından uzman ekiplerce alınarak, boş bir araziye götürülüp imha edildi. Bombanın imhasıyla büyük bir toz bulutu oluşurken, patlamanın şiddeti kent merkezinden de duyuldu. Bombanın imha edilmesinin ardından olay yeri yakınında bulunan bir işyerlerinde büyük çapta hasar meydana geldi.

Yaklaşık 3 saat trafiğe kapalı kalan karayolu, yapılan incelemelerin ardından yeniden trafiğe açıldı. Zarar gören işyerlerinde hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Valilikten Patlayıcıyla İlgili Açıklama

Batman Valiliği, PKK tarafından Batman-Siirt Karayollu üzerine döşenen el yapımı patlayıcı ile ilgili açıklamada bulundu.

PKK tarafından Batman-Siirt Karayollu (Beşiri yolu) üzerine döşenen el yapımı patlayıcı ile ilgili Batman Valiliği açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, " Perşembe günü İlimiz Beşiri Yolu üzerinde toprak yığınının içine gömülü vaziyette ve kablo düzenekli yaklaşık 200 kilogramağırlığında el yapımı patlayıcı (EYP ) madde tespit edilerek kontrollü bir şekilde imha edilmiştir."denildi.

 

PKK tarafından yerleştirildiği değerlendirilen el yapımı patlayıcının imha işlemi sırasında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı kaydedildi.  (İlhan Yıldız)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *