image

 

 


Diyarbakır’da, Özgür Kudüs Platformu tarafından Dünya Kudüs Günü ve Şeyh Sait Efendi ile 46 dava arkadaşını anma etkinliği gerçekleştirildi.

Sur ilçesinde bulunan Şeyh Sait Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Özgür Kudüs Platformu Başkanı Fikri Karavil, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Seccadeleriyle birlikte meydana gelen kadın-erkek yüzlerce Diyarbakırlı, Mehdi Yalçın hocanın imamlığında kıldırdığı teravih namazını eda etti.

Özgür Kudüs Platformu Başkanı ve Mavi Marmara Gemisi gazisi Fikri Karavil, namazın ardından basın açıklamasını okudu.

Basın açıklamasında sık sık Siyonist İsrail aleyhine sloganlar atıldı, tekbirler getirildi.

Çevresinin Allah tarafından bereketlendirildiği Mescid-i Aksa’nın, İslam ümmetinin üçüncü mukaddes beldesi olduğunu belirten Karavil, insanlık tarihi boyunca birçok peygamberin mücadelesinin Kudüs’te geçtiğini hatırlattı.

Dünya Kudüs Günü’nün, başta Siyonistler olmak üzere bütün müstekbirlerin karanlık yüzüne özgürlüğün haykırıldığı bir gün olduğuna işaret eden Karavil, “Bugün ne Arapların ne Türklerin ne Farsların ve ne de sadece Kürtlerin günüdür. Bugün ne Sünnilerin ne de Şiilerin günüdür. Bugün dünya Müslümanlarının, Allah’ın ikramıyla bereketlenen Kudüs ile dayanışma, onu sahiplenme günüdür.” dedi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olmadan, Siyonist işgal sona ermeden İslam ümmetinin istikbalinin güvence altında olmayacağını vurgulayan Karavil, Özgür Kudüs mücadelesinin, sadece bir günle gündeme getirilecek dava olmadığına dikkat çekti.

“İsrail rejiminin varlığı devam ettikçe sorunlar bitmeyecek”

İsrail’in varlığı devam ettikçe hiçbir Müslüman’ın sorununun son bulmayacağını dile getiren Karavil, şunları söyledi:

“İslam coğrafyasının bağrındaki gayr-i meşru İsrail rejiminin varlığı devam ettikçe ne Türklerin ne Kürtlerin ne Arapların ne de Farsların sorunları son bulacaktır. Müslümanlar arasındaki uçurumlar büyüyecek, yaşanan iç savaşlarda kanlarımız akmaya, kadınlarımız dul, çocuklarımız yetim, izzetimiz zilletin esareti altında kalmaya devam edecektir.”

 

Müslümanların çektikleri acılarda ve dökülen kanlarında Siyonist İsrail’in payı olduğunu kaydeden Karavil, Müslümanların birlik içerisinde olmaması halinde söz konusu zulümlerin devam edeceğini söyledi. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *