image

 

Kur’an Nesli Platformu başkanı Mehmet Ali ALTUN, Kadir gecesi münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Kur’an’ın indirildiği, bin aydan daha hayırlı ve ömre bedel bir gece olan Kadir gecesini idrak etmekteyiz. Ramazan’ın son on gününün tekli gecelerinde aranan ve genellikle 27. gecesi olarak kabul gören bu gece, Allah’ın bütün cömertliğiyle ve merhametiyle muamelede bulunduğu, melekler ve Cebrail(as)’ın Allah’ın izniyle yeryüzüne indiği görkemli bir gecedir. Bu gece tan yeri ağarana kadar selamet vardır. Bu gece ilahi ihsanın, ikramın, avf ve mağfiretin en bol olduğu gecedir. Dolayısıyla, bütün İslam alemi bu geceyi, namazlarla, zikirlerle, dualarla geçirmeli, bol bol Kur’an okuyarak hakkıyla eda etmeye çalışmalıdır.” Dedi.

 Ümmetin bu geceye muhtaç olduğunu belirten Altun,“Evet, Rabbimizin dağınıklığımızı ve parçalanmışlığımızı gidermesi için, aramızda kök salmış düşmanlıkları ortadan kaldırması için böyle bir geceye çok muhtacız. Vahşice ve barbarca eylemlerle masum canların hiçe sayıldığı, alem-i İslam’ın kan gölüne çevrildiği şu zamanda yardıma ve merhamete çok muhtacız. İslam düşmanlarının mağlubiyeti ve yaktıkları fitne ateşinin sönmesi için, dağ gibi birikmiş günahlarımızın affı için bu geceden istifade etmeli ve bol bol dua etmeliyiz.” Açıklamasında bulundu.

Bu geceyi camilerde geçirmek gerektiğini belirten Altun, “Kur’an Nesli Platformu olarak; bu mübarek geceyi camilerde, mescitlerde itikafa niyet ederek idrak etmek temennisiyle tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor ve halkımızı bu geceyi ihya etmeye davet ediyoruz.” Dedi. Şevki Aslan

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *