image

 

 

 

 Etkinlikle ilgili bir basın açıklaması yapan Kur’an Nesli Platformu Başkanı M.Ali Altun, “ Rahmet ayı olan Ramazan bütün bereketiyle devam ediyor. İnsanlığa hayat rehberi olarak gönderilen yüce kelam Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmiş olması, bu oruç ayına farklı bir anlam yüklemiş ve adeta bu ayı taçlandırmıştır. Sayılı günlerden ibaret, Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek aydan ziyadesiyle istifade etmemiz gerekmekte ve son fırsat bilerek bu mübarek Ramazan ayının her anını ibadetle, zikirle ve dua ile geçirebilmeliyiz.Bizi karanlıklardan aydınlığa çıkaran yüce Kur’an, elbette bu ayda daha çok okunmalıdır. Manasını ve bize olan mesajlarını anlamak için gayret edilmelidir. Camilerimiz ve evlerimiz, birer Kur’an mektebi haline gelmelidir. Her anne-baba birer Kur’an mübelliği olarak hareket etmelidir. Her mümin, batılın karanlığını ortadan kaldırıp, vahyin berrak aydınlığına ulaşacak Kur’anî bir toplumu oluşturmak için birer öncü olmaya çalışmalıdır.” İfadelerini kullandı.

 

 Kurtuluşa ulaşmak için herkesin Kur’an’a yönelmesi gerektiğini belirten Altun, “İnsanlığın hidayet rehberi olan Kur’an-i Kerim’i, okumaya, anlamaya ve hayatımıza yön verecek bir anlayışla yeniden ona sarılmaya her zamanınkinden daha fazla ihtiyacımız var. Zira bu karanlık asırda, insanlar azgınlaşmış, nefislerinin ve bitip tükenmez arzularının esiri haline gelmişlerdir. Haram işlemek aleni hale gelmiş, zulüm, tuğyan ve ifsat gündelik hayatın akışı içinde sıradan hale getirilmiştir.Bütün bu olumsuzlukların ortadan kalkması, ancak yeniden bir Kur’ani toplum oluşturmakla mümkün olabilecektir. Nefsin ve batılın karanlıklarından kurtulup, insanın fıtratına uygun olan nurlu aydınlıklara kavuşabilmemiz, Kur’an'ı baş tacı edinmemizle mümkündür. Kur’anı hayatımızın bütün safhalarına hâkim kılmamızla bu ulvi emelimiz gerçekleşebilecektir.” Dedi.

MEŞHUR HAFIZLAR KATILACAK

 Etkinliğe meşhur hafızların katılacağını belirten Altun, “Kur’an Nesli Platformu olarak, toplumumuzun yeniden Kur’an’la dirilmesi, hayat bulması en büyük arzumuzdur. Kur’anî bir kardeşliğin, toplumda yeniden inşası gerçek hedefimizdir. Bu vesileyle kelamların en güzeli olan Kur'an'ı Kerim'i güzel sesli hafızlarımızın sesinden dinlemek ve Kur'an ayı olan bu Ramazan ayında halkımıza Kur'an ziyafeti vermek adına bu Cuma gecesi Gültepe Su Parkı'nda bir etkinlik düzenliyoruz. Meşhur hafızlarımızın yer aldığı bu muhteşem KUR'AN ZİYAFETİ etkinliğimize yediden yetmişe tüm Batman halkını davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı. İlhan Yıldız

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *