image

 

 

 

Ramazan ayının sonuna doğru gelinirken, unutulmaya yüz tutan sünnetlerden olan itikâf ibadeti hakkında açıklamalarda bulunan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, itikâf ibadeti için vatandaşın istediği camiyi hazırlamak için gayret içerisinde olduklarını ifade etti.

Sünneti yerine getirmek için itikâfa girilmesi gerektiğini belirten Müftü Erhan, "İtikâf Ramazan'ın son 10 gününde Allah'a ibadet maksadıyla yüce yaratana kişinin kendisini, bünyesini tüm organlarını yüce Rabbimize has kılarak, ibadet maksadıyla bir mekânda beklemesidir. Bu ibadet yapılacak yer camilerdir. Camilerimizde insanlarımız itikâfa girerler burada ibadetlerini sürdürürler. İtikâfın bozulmaması için de dış dünya ile irtibatlarını keserler. Bu mekânlarda Ramazan'ın son 10 günü içerisinde kendi benliğini ibadetle geçirmek için çaba ve gayret sarf ederler. Peygamberimiz (sav) hadisi şeriflerinden bir tanesi, Kadir gecesiyle alakalıdır. 'Kadir gecesini Ramazan'ın son 10 gününde arayın' diye ifade buyurmuşlardır. Memleketimizin Müslüman ve mü'min halkımızda bu hadisi şerifin doğrultusunda ve Peygamber (sav) yapmış olduğu sünneti de yaşayarak camilerimizde itikâfa girilmektedir." dedi.

VATANDAŞIN İSTEĞİNİ DE DİKKATE ALACAĞIZ

İtikâfa girecek vatandaşlar için her camiyi hazır hale getirebileceklerini dile getiren Erhan, "Batman'da itikâfa girecek vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak maksadıyla muhtelif camilerimizi ayarladık. Ancak sadece bizim ayarladığımız camilerde itikâfa girilecek bir şart söz konusu değildir. Vatandaşlarımız bize gelip de her hangi camide itikâfa gireceklerini bayan ettikleri zaman biz o camiyi de hazır hale getirip, insanlarımızın ibadetlerini en güzel şeklide o imkân ve ortamı hazırlamak için gayret içerisinde oluruz. Bu konuda da itikâf ibadetini yapmak isteyen kardeşlerimize de yol açmış oluruz." ifadelerini kullandı. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *