image

 

 

 

 

YÖNETİCİLER HALKIN İNANCINA SAYGI GÖSTERMELİ

 Ramazan ayının Allah’a yakınlaşma ayı olduğunu söyleyen Şimşek, “Her dakikası her saniyesi Müslümanlar için rahmet ve bereket olan mübarek ramazan ayında bulunmanın Bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bu feyiz ve bereketlerden en güzel bir şekilde istifade edenlerden olmayı Allah nasip etsin. Her Müslüman’a düşen bu mübarek zaman dilimini Kuranla, namazla, dua ve ibadetle geçirmesidir. Bunun yanında bu mübarek zamanın ruhuna aykırı davranışlardan uzak durulmalıdır. Toplumun idarecileri konumunda bulunan kişi ve kurumlar da kendi vatandaşlarının manevi değerlerine hürmet göstermek ve daha rahat bir şekilde bu maneviyattan istifade etmek için imkânları seferber etmelidirler.” İfadelerini kullandı.

 RAMAZANDA TOPLUMU GÜNAHA SÜRÜKLÜYORLAR

HDP’li Batman Belediyesinin her ramazanda ahlak dışı etkinlikleri düzenlemekte ısrar ettiğini belirten şimşek, “ Her yıl olduğu gibi ne yazıktır ki Batman belediyesi bir kez daha bu halkın hem İslami hem de insani değerleri ile alay ediyor. Her sene ramazan ayı girdi mi parklarda eğlence programları düzenliyor. Kadın erkek gençleri bu mübarek ramazan ayında toplayarak şarkı türkü eşliğinde harama sürüklüyor. Toplumun maneviyatını zehirliyor.” Dedi.

KÜRT HALKININ İHTİYACI SABAHA KADAR EĞLENMEK Mİ?

Bir taraftan her gün bombalarla halkın canına kıyılırken diğer taraftan da halkın imanına ve inancına kast edildiğini belirten Şimşek, “ Kısacası Batman Belediyesinin bu halkın ne canına ne de inancına bir saygısı yok. Bu mübarek zaman diliminde ve diğer tarafta her gün ölümlerin yaşandığı bu zamanda Müslüman Kürt halkının tek ihtiyacı sabahlara kadar eğlenmekmiş. Buralara yaptığınız harcamaları bu gençlerin fakir anne babalarına iftarlık olarak versenize. Sahi sizin hizmet anlayışınız halkınızın değerleri ile alay etmek midir?” ifadelerini kullandı.

BATMAN HALKI BU ÇİRKİNLİKLERİ GÖRMELİ

“Bu halkın başka derdi yok mu?” Diye soran Şimşek, “ Batman’da insanca iftar yapacak imkânı olmayan binlerce aile varken Batman’ın sokak ve caddelerinde çukurdan geçilemezken bunları görmüyor ancak ramazan girdi mi her gece şehrin bir parkında eğlence düzenleyerek bir taraftan ramazanın maneviyatı ile alay ederken diğer taraftan halkınızın acı ve ihtiyaçlarını unutturmak mı istiyorsunuz?  Yazık günah Allah’tan korkunuz yoksa bari bu halktan hayâ edin. Batmanlı halkımız bu çirkinlikleri görmeli tepkisini ortaya koymalıdır.” Haber Merkezi

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *