image

 

 

Yaz sıcaklığının hissedildi şu günlerde Gültepe Mahallesi sakinleri su sıkıntısı yaşıyor. Üç gündür musluk sularında lağım kokusu geldiğini ve çocuklarının sudan ötürü hastalandıklarını söyleyen Muaz Yılmaz ve A. Hâkim Put isimli vatandaş, yetkililerin derhal bu soruna bir çare bulmalarını istedi.

MUSLUK SULARI LAĞIM KOKUYOR

Su depolarının ve musluklarında akan suların lağım gibi koktuklarını ifade eden Yılmaz ve Put,  "Üç gündür sularımız kötü kokuyor. Belediyeyi arıyoruz "suyu tahlile göndermişiz, şuan yapabileceğimiz bir şey yok" diyorlar. Bu ramazan ayı hızlandırabilirler. Ramazan ayı olması nedeni ile hepten mağdur olmuş durumdayız. Şebeke suyunu hiç içemiyoruz. Dün bulaşıkları yıkadık diye, gece 11 de kardeşimi hastaneye kaldırmak zorunda kaldık. Bırakın suyu içmeyi, temizlik için farklı alanlarda dahi kullanamıyoruz. Tahminimizce kanal suyu karışmış. Dün geleceklerini söylediler. Su sorunumuz devam ediyor. Bir an evvel bu sorunun çözülmesini istiyoruz." dediler.

İTFAİYE ARACIYLA SU İHTİYACI GİDERİLİYOR

BASKİ yetkileri yaptıkları açıklamada Gültepe Mahallesinde kanal suyunun şebeke suyu ile karıştığını teyit ederek. "Kanalizasyon suyu şebeke suyuna karışmış. Tespit çalışmalarımız devam ediyor. Bu süre zarfında vatandaşlar mağdur olmasın diye arayan vatandaşların adres tespitleri yapılarak itfaiye araçlarıyla kendilerine su gönderiliyor." İfadelerini kullandı.

İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *