image

 

 

 

Yeni İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran şehadetinin yıldönümünde sevenleri tarafından Yeniköy Mezarlığında bulunan kabri başında anıldı.Sıcak havaya rağmen yoğun kalabalığın olduğu programa; Şehid Aytaç Baran'ın ailesi, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Vedat Turgut, Sait Şahin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sevenleri katıldı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği anma programında ‘Zalimler için yaşasın cehennem, Ey şehit yolunu sürdüreceğiz, Şehit Aytaç yolun yolumuzdur’ sloganları atıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Yeni İhya-Der Başkanı Muzaffer Berber yaptı.

 KÜRDİSTAN HAİNLERİNİ ÇILDIRTAN İNSAN

Aytaç Baran’ın güzel ahlakı ile çevresine örnek olduğunu söyleyen Beber, “Her zaman ve her yerde olduğu gibi, burada da o güzel ahlakı ve tebessümle nişanlı siması, gençlerin biricik hocası kıldı onu. Batıl ve gayri İslami akımlar tarafından yem yapılan ve hain emellere alet edilen gençleri Hakk’a ulaştırmak tek sevdası oldu. Kendi hayatından, aile ve çocuklarından feragat edip, o gençlere kalkan olma amacıyla sürdürdüğü hizmet ve tehditlere karşı gösterdiği cesaret, onu da gençlerin sevdası kıldı. Bu karşılıklı sevda, birlikte bir iman halkasına, bir hizmet kervanına ve de zalim ve zorbalara karşı çelikten bir yürek kalkanına dönüştü. İşte Kürdistan’ın hainlerini çıldırtan da buydu. Kendi hain emellerine alet etmek istedikleri yavrularımızı ve gençlerimizi, iman ve İslam halkasında görmek onları çileden çıkarmıştı. Aslında bu garip değildi. Zira tarih boyunca batıl zihniyetler, İslam davasını insanlığa ulaştırmayı hedefleyen Hakk ehline hep düşman olmuş, onları katletmişlerdi. Hakk ehlinin ahlakı, dürüstlüğü, yardımseverliği ve halkı için fedakârlığı onların umurunda değildi. Onların tek hedefi vardı, o da kendi batıl emellerine engel gördükleri Hakk ehlini ortadan kaldırmak. Ancak tarihten ders alamayacak kadar kıt olan akılları bu kez de işlemedi ve Hakk’ın çelik duvarına tosladı.” ifadelerini kullandı.

Yeni İhya-Der Başkanı Muzaffer Beber’in ardından toplanan kalabalığa hitaben konuşma yapan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, şehadetin önemine değindi.

ŞEHİTLER GİBİ YAŞADI

Çelik, “Bizler şehitlerin davasını anladığımız sürece dünya ve ahiret huzurunu yakalar ve yeryüzü müstekbirlerine darbe vururuz. Değerli şehidimiz Aytaç Hoca küçüklüğünden beri kendisini İslam’a adamış kahraman bir yiğit ve mücahit biriydi. Gerçekten onun gayesi Allah’a kulluk edecek bir nesil yetiştirmekti. Ne cezaevi ne işkence ne de zindan, kardeşimizi bu davasından alıkoyamadı. Onun bütün hayali çevresindeki gençlere İslam’ı nasıl götüreceğiydi. Seydalarını ve abilerini seven bir kardeşimizdi. Onun bütün derdi temiz ve ak bir alınla Allah’a şehadet ile gitmekti. Şehit olmak için Allah’a dua eder ve şehit gibi yaşardı. Allah bu kardeşimize de yetiştirdiği öğrencilere de şehadeti nasip etti. Bizim de temennimiz ve duamız şehadettir.” diye konuştu.

 ŞEHADETİN YOLU İHLÂS VE İTAATTEN GEÇER

Müslüman ferdin bütün amellerini ihlas ile taçlandırmasıyla şeytana karşı galip gelebileceğini vurgulayan Çelik, “Nice kahramanlar harp meydanında düşmana karşı galip geldiler ama nefisle olan mücadeleyi kaybettiler. İhlaslı kullar üzerinde şeytanın hiçbir şekilde tesiri olmayacağını Allah ayeti kerimede bize bildirmiştir. Bizi sürekli saptırmaya çalışan ve cehennem ateşine sürükleyen iblise karşı dayanağımız ihlas ve itaattir. Şehit olan değerli kardeşlerimizin hayatlarına baktığımızda ilk göze çarpan şeyin ihlas ve itaat olduğunu görürüz. Bize düşen de bütün amellerimizi ihlas ile taçlandırmaktır. Eğer amellerde ihlas yoksa o amelin Allah katında zerre kadar değeri yoktur. Amelleri Allah’a yükselten ihlastır.” ifadelerini kullandı.

ONU UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAĞIZ

Şehit Aytaç’ın mezarı başında ona ve davasına olan bağlılıklarını tazeleyen sevenleri ise Şehit Aytaç’ı asla unutmayacak ve unutturmayacaklarını söylediler. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *