image

 

 

Hizbullah Cemaati Rehberi Muhterem Edip Gümüş, 9 Haziran 2015’te PKK tarafından Diyarbakır’da katledilen Aytaç Baran'ın şehadet yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Gümüş mesajında, “Şehid Aytaç'ın şehadet yıldönümünde kardeşlerin onun kabrini ziyaret edip ahitlerini yenilemelerini, bıraktığı gençlere sahip çıkıp daha büyük bir azimle davaları etrafında muhkem saflar oluşturacaklarına dair sözleşmelerini istiyoruz.” çağrısında bulundu

 BÜTÜN GENÇLER ONA TALEBE OLDU

Gümüş mesajının devamında, “Yukarıdaki ayeti kerimenin mana ve mefhumunu Şehid Aytaç’ın şehadetinde ayan beyan gördük. Gece gündüz demeden gençlerden oluşturduğu ders halkalarıyla İslami tedrisat yapan, gençlerin etrafında pervaneler gibi dönen Aytaç’ın şehadetinden sonra bütün gençler ona talebe oldu, ondan şehadet dersini aldı ve aziz davaları uğrunda mücadele vermek için daha büyük bir azim ve kararlılığa büründüler. Sadece gençler değil, hepimiz onun şehadet dersinin talebeleri olduk.” diye belirtti.

AYTAÇ, GENÇLERİMİZ ŞEYTANA VE DOSTLARINA YEM OLMASIN DİYE GECE GÜNDÜZ ÇIRPINDI

Şehit Aytaç’ın dava için gece gündüz çırpındığına dikkat çeken Gümüş, “Küfür ve tuğyan güçlerinin Cemaat üzerine acımasızca geldiği, mensuplarını ve özellikle de gençleri sindirip davanın saflarından uzaklaştırmak için her türlü sinsi plan ve desiseleri devreye soktukları, Müslümanların işkence odalarında en vahşi işkencelere maruz bırakıldığı bir dönemde Aytaç, gençlerimiz şeytana ve dostlarına yem olmasın, imanları muhafazada olsun, davanın saflarında en küçük bir kırılma olmasın diye gece gündüz çırpındı, etrafında gençlerden halkalar oluşturdu. Dolunayın bir parçası olan yüzündeki tebessümleri gençlerin çehrelerinde yerini buldu.” diye kaydetti.

 ŞEYTAN VE DOSTLARINI UMUTSUZLAŞTIRIN

Mesajında, gençlere Şehit Aytaç’ı örnek almalarını tavsiye eden Gümüş, şöyle devam etti: “Küfür ve tuğyanın gençlerin imanına musallat olduğu, onları şeytana asker yapmak için her türlü entrika ve oyuna başvurduğu, münkeratın her tarafı sardığı bu dönemde, Şehid Aytaç gibi gençlere yönelip onların etraflarında pervaneler gibi dönmelerini, gençleri Kur’an ve Sünnet talebeleri yapmak için gecelerini gündüzlerine katarak çalışmalarını istiyoruz. Gençlerden oluşturacağınız her bir ders halkası, şeytan ve dostlarını daha bir umutsuzlaştıracak, Rabbimizi daha bir razı edip üzerimize sabır ve Nusret–i ilahinin boşalmasına vesile olacaktır. Hedefiniz, Allah’ın izniyle başta aileniz, akrabalarınız olmak üzere çevrenizde, sokağınızda, mahallenizde ve bütün bir toplumda var olan hemen her genci ders halkalarınıza katmaya çalışmak olsun.”

KARDEŞLERİN ONUN KABRİNİ ZİYARET EDİP AHİTLERİNİ YENİLEMELERİNİ İSTİYORUZ

Gümüş, “Bütün şehitlerimizin şehadet yıl dönümlerinde ziyaret edildiği gibi Şehid Aytaç’ın şehadet yıldönümünde de kardeşlerin onun kabrini ziyaret edip ahitlerini yenilemelerini, bıraktığı gençlere sahip çıkıp daha büyük bir kararlılık ve azimle davaları etrafında muhkem saflar oluşturacaklarına dair sözleşmelerini istiyoruz. Şehidimize selamlarımızı iletmekle birlikte davamızın daha da büyüyüp muhkemleştiği, güçlü irademizi muhafaza edip faaliyetlerimizi sürdüreceğimizin müjdesini versinler.” ifadelerini kullandı.

Gümüş, “Bu duygular içinde başta Şehid Rehberimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onlara olan bağlılığımızı tekrar ifade etmek istiyoruz.”  diyerek mesajına son verdi. 

Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *