image

 

Mardin'in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı araçla dün düzenlenen saldırıda 3’ü polis 3’ü sivil toplam 6 kişi hayatını kaybetti, 70’e yakın kişi yaralandı.  

Saldırıya tepki gösteren Midyat halkı, patlamanın yaşandığı bölgede toplandı. Ardından kitle yürüyüşe geçti. Grup, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları eşliğinde yürüdüğü görüldü.

“ALLAH HAKKIMIZI BIRAKMASIN”  

Yürüyüşe katılan Veysi Atakul, saldırının Midyat halkına yönelik yapıldığını aktardı. Olayı kınadığını ve kınadığını göstermek için yürüyüşe katıldığını kaydeden Abdülhaluk Çelik ise “Allah onların belasını versin. Hakkını onlara bırakmasın.” dedi.

“PKK KÜRTLERİN BAŞINA BELA OLMUŞ”

PKK’nin Kürtlerin başına bela olduğuna vurgu yapan Burhanettin Nayır, “PKK’yı kınıyoruz. Bunlar başımıza ve Kürtlerin başına bela oldular. Askerlerimize, polislerimize, kadın ve çocuklarımıza saldırıyorlar. Allah onların belasını versin.” dedi.

“BİZ BU OYUNLARA GELEMEYECEĞİZ”

 

İsmini vermek istemeyen bayan ise bu saldırıların gayri Müslümlerin işi olduğuna dikkat çekerek, kimsenin bu oyuna gelmemesi gerektiğine dikkat çekti. Eyleme katılan Şükrü Arslan da böyle üzücü olayların yaşanmasını ve insanların ölmesini istemediklerini söyledi. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *