image

 

 

Lise ve üniversite okuyan genç bayanlara yönelik Sena düğün salonunda düzenlenen seminere, Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman konuşmacı olarak katıldı. Seminerde, bayanlar tarafından hazırlanan dünya mazlumlarını gösteren bir fotoğraf sergisi de açıldı.

GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR

Seminerin açılış konuşmasını yapan Kur’an Nesli Platformu gönüllüsü Arzu Demir, gençliğin, nesillerin ve uygarlıkların geleceği olduğunu belirterek, “Gençlik gelecek demektir. Herkes gelecek üzerine planlar ve programlar çıkarmakta ve insanları yönlendirmektedir. Bu yönlendirmelerin bir kısmı Rabbani, bir kısmı da şeytanidir. Geleceğimizin nasıl şekilleneceği hakkında şer güçler tarafından başta gençlerimize yönelik olmak üzere yaratılış fıtratlarına aykırı şekilde hayatın her yönüne ciddi anlamda ifsat edici müdahaleler yapılmaktadır. Amacımız bunların sebep olacağı tahribatlardan gençlerimizi korumak, Rabbani ve fıtri vazifelerini tekrardan hatırlatmaktır.” dedi.

 MÜSLÜMAN’IN HAYATI KALİTELİ OLMALI

Açılış konuşmasının ardından “Yeni Neslin İnşasında İslam ve Gençlik” konulu konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Müslümanların her konuda dikkatli olması gerektiğine işaret eden Yaman, “Müslümanlar, diğer insanlara göre çok daha dikkatlidir. Çünkü Müslümanların hayatı çok kalitelidir. En kaliteli hayatı Müslüman yaşıyor. O yüzden Müslüman çok dikkatlidir ve dikkatli olmak zorundadır. Müslümanlar gıybet etmemek, yalan söylememek veya haram tatmamak için diline dikkat etmek zorundadır. Gözüyle harama bakmamak için dikkat etmek zorundadır. Kulağına, eline, ayağına dikkat etmek zorundadır. Müslüman, duygularına dahi dikkat etmek zorundadır. Müslüman bayan tesettüre uygun mu değil mi diye giyimine dikkat etmelidir.” ifadelerini kullandı. İlhan Yıldız

 

 




0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *