image

 

 

 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, geleneksel hale gelen Diyarbakır’ın fethini, düzenlemiş olduğu “Fetha Amed” programı ile kutladı.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programa parti yetkilileri, STK temsilcileri, âlim ve kanaat önderleri ile halk katıldı. Etkinliğe Batman’dan da katılım oldu. Salonun girişinde fakir ve muhtaçlar yararına açılan kermes yoğun ilgi gördü.

Şeyh Said, Said Nursi ve geçtiğimiz günlerde Bangladeş'te asılarak şehit edilen Cemaat-i İslami Partisi Lideri Mutiurrahman Nizami'nin posterlerinin ve tevhit bayraklarının asıldığı etkinlikte sık sık tekbirler getirildi.

Programda günün anlam ve önemine binaen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin ile HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Mahmut Akgül birer konuşma yaptı.

Muhammed Abdulhadioğlu'nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Etkinlikte ayrıca Diyarbakır’ın fethini konu alan bir sinevizyon gösterime sunuldu.

KÜRTLER İSLAM’LA ŞEREF BULDU

Programın açılış konuşmasını HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu yaptı.Bütün insanlığın Hz. Muhammed'e muhtaç olduğunu dile getiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu, Kürtlerin Bizans ve Sasanilerin döneminde zulümler gördüğünü söyledi.

Kürtlerin İslam’la şereflendikten sonra tarihin hiçbir döneminde elde edemedikleri mevki, makam ve kurdukları devletlerle İslam ümmetinin gönlünde yer edindiğini belirten Tanrıkulu,  639 yılında Diyarbakır’ın önüne gelen İslam orduları küçük bazı çatışmalar dışında şehri teslim aldığını hatırlattı.

elerini kullandı.

Şeyhmus Tanrıkulu'nun ardından Diyarbakır fethini konu alan şiirler okundu. Ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin bir konuşma yaptı.

 “KEMALİZM VE APOİZM KÜRTLERİ İSLAMSIZLAŞTIRMADA KARDEŞTİR”

 

Diyarbakır'ın fethini bazı tarihçiler tarafından çarpıtıldığına dikkat çeken Şahin, “Mustafa Kemal’le ilişkili tarihçiler Diyarbakır’ın fethinden sonra yazılan kitaplarda yalan tarih üzerine bilgiler veriyorlar. Sözde Diyarbakır’ın fethi esnasında İslam orduları Kürtleri katletmiş diyorlar. Bununla, ‘Katliamla Diyarbakır fethedilmiş’ diye kitaplar yazıyorlar. Kemalizm ve Apoizm aslında Kürtleri İslamsızlaştırmada kardeştir. Kürtlerin tarihini yalan üzerine bina etmekte Kemalizm’le ilişkili Kürt Kemalistler kitaplar yazmışlardır. Sosyalist düşünceye sahip olanlar bu yalanlar üzerinden Kürtlere propaganda yapıyorlar. 1300 yıldır yazılan kitaplarda hiçbir kitapta Müslümanların katliam yaptıklarını yazmıyor. Bırakın Diyarbakır’ı İslam orduları hiçbir yeri fethederken katliam yapmadı. Çünkü İslam orduları katliamla bir yeri fethetmez. İslam fetheder, küfür katliam yapar. İslam tarihinde katliam yoktur.” sözlerinin altını çizdi. Haber merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *