image

 

 

Gazze halkı için yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine Siyonist İsrail tarafından gerçekleştirilen ve 10 Müslümanın şehit olduğu saldırının üzerinden 6 yıl geçti. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülden Sönmez yaşanan süreci anlattı.Sönmez, “Biz yardım gemilerini yola çıkardığımız vakitte, Gazze’deki abluka, ölümcül abluka olarak tarif ediliyordu. Bugün de halen aslında, ölümcül sonuçlarıyla bu abluka uygulanıyor. Oysa Gazze, özgür bir toprak ve biz bugün Türkiye’den, nasıl dünyanın her tarafına seyahat etme, ticaret yapma özgürlüğüne sahipsek, orada yaşayan Filistin halkı da aynı özgürlüğe sahiptir.” diyerek ablukaya dikkat çekti.

SİYONİZM, İNSANLIK İÇİN BİR TEHDİTTİR

Bugün, Mavi Marmara saldırının 6’ıncı yıl dönümüne girildiğini belirten Sönmez, “İsrail Filistin’i işgal ettiğinde şöyle bir rahatlıkla kendi aralarında konuşuyorlar. Diyorlar ki; ‘yaşlılar ölür, gençler de unutur.’ Yaşlılar ölebilir, ölmüş de olabilir. Bugünün yaşlıları da ölebilir. Ama gençler hiçbir zaman, Kudüs davasını, sevdasını, özgür Filistin meselesini unutmayacak.”

 

 İSRAİL’LİLERLE EN İYİ İLİŞKİ, SIFIR İLİŞKİ

Önemli bir diğer konunun da, davaların düşmesi meselesi olduğunu söyleyen Sönmez; “Daha önce Cumhurbaşkanının şöyle bir açıklaması olmuştu, “Biz bu davalara karışmayız, zira bu davalar kan sahibinin hakkıdır. Bu davalarda hüküm vermek, söz söylemek bize düşmez.’ demişti. Umut ediyoruz ki, bu çizginin arkasında dururlar. Biz İsrail’lilerle en iyi ilişkinin, sıfır ilişki olduğuna inanıyoruz. Bu konuda açık, net bir şekilde tavrımızı ortaya koyuyoruz. İşgal edilmiş Filistin topraklarından, İsrail’in defolup gitmesi ve Filistin’in özgür bir şekilde, kaybettiği bütün topraklarına kavuşmasını arzu ediyoruz.” Dedi.

TÜRKİYE HİÇBİR ŞEKİLDE İSRAİL’LE ANLAŞMAYA YANAŞMAMALIDIR

 

İsrail’in, Türkiye ile antlaşmak için ısrarlarını sürdüreceğini belirten Sönmez; “Türkiye’nin İsrail’le anlaşması halinde, Filistin konusundaki dik duruşu,‘One Minute’ ile sembolleşmiş olan ve İslam Ümmetine ve gençlere muazzam bir örnek olan duruşunu kaybetmiş ve tabiri caizse bu mücadelede diz çökmüş olur.” ifadelerini kullandı. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *