image

 

 

29 Mayıs 2015 tarihinde Muhammed Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan’ın PKK/HDP’liler tarafından katledilmesinin ardından yeniden gündeme gelen Xanikê köyü, benzeri katliamları 90’lı yıllarda da yaşadı.

Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesinde bağlı olan Kozluca (Xanikê) köyünde aralarında bir çocuğunun da bulunduğu 4 kişi 90'lı yıllarda PKK'nin saldırılarında katledilmişti. Bunlar Abdulgafur Bal, Hüseyin Demirel, 65 yaşındaki Ayşe ve 8 yaşındaki kızı Fatma Öz. Peki, bu insanların suçları neydi ve ne için katledildiler.    

Köyleri olan Xanikê’nin Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı 60 haneden oluştuğunu, ancak köye bağlı birkaç mezranın da bulunduğunu aktaran Mehmet Şerif Akyüz, şunları söyledi: “PKK İslam’dan hoşlanmıyordu, bu yüzden çoğu zaman bizi tehdit ediyorlardı. Tabi ilk başlarda köylülerle bizi karşı karşıya getiriyordular. Daha sonra PKK militanları köye gelip ‘Artık bu davayı yürütmenize razı değiliz ve izin vermiyoruz’ dediler. Tabi karşı çıktık ve ‘Tek derdiniz; sosyalizm, komünizmdir’ dedik. Biraz tartışma çıktıktan sonra köyden ayrıldılar.” dedi.

İSLAM DÜŞMANLARI BUNU ÇOK İYİ BİLSİNLER Kİ BİZLER HER YERDE VARIZ

Müslümanların üzerinde çok deneylerin yaptıklarını belirten Akyüz, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Deneylerin işe yaramadığını gören PKK, köyü basmaya başlamıştı. Kavgalar çıktı, köyü yakacağız dediler. Köyde çok eziyet gördük, ama Müslümanlar davalarından vazgeçmedi. Bunu anlayan PKK, artık suikastlarla köylüleri şehit etmeye başlamıştı. Abdulgafur, Hüseyin, Ayşe şehit edildi. Ayşe, köy imamının eşiydi, o ile 8 yaşındaki kızı Nusaybin’de şehit edildi. İslam düşmanları bunu çok iyi bilsinler ki, bizler her yerde varız. Filistin, Arakan, Irak, Kürdistan nerede bir Müslüman varsa o bizim kardeşimizdir ve biz her zaman kâfir olanlara karşı mücadele edeceğiz. Şehitlerimizin yolunda gideceğiz.”

Xanikê köyünde PKK'nin saldırısına uğrayarak ilk şehit edilen 65 yaşındaki Ayşe Öz ve 8 yaşındaki kızı Fatma’ydı. Karanlık bastırınca Ayşe Öz’ün evini basan bir grup PKK'li, uzun namlulu silahlarla Ayşe Öz'ü tarayarak katletti. 65 yaşındaki bir kadını ve 8 yaşındaki kızını vahşice katleden PKK, İslam'a ve Müslümanlara olan tahammülsüzlüğünü de bir kez daha göstermiş oluyordu.

İSLAM’I ANLATAN KADINLARI DAHİ KATLETTİLER

Ayşe Öz’ün komşusu Zeynep Bal, onun çok dindar, fedakâr ve cesur bir kadın olduğunu ve her ortamda kadınlara İslam’ı anlattığını aktardı. Bundan rahatsız olan gözü dönmüş PKK’lilerin kadını bile şehit ettiğini aktaran Bal, Nusaybin’deki evine gittiğini ve bunu fark eden PKK’lilerin evine baskın düzenleyerek onu ve yanındaki bir çocuğunu katlettiğini söyledi. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *