image

Maliye Bakanı ŞİMŞEK, geleneksel Sason Bal, Ceviz ve Çilek Festivali’ne ve Batman Ticaret Odası (BATSO) Vergi Ödül Töreni’ne katıldı.

Maliye Bakanı ŞİMŞEK Vali Azmi ÇELİK ile birlikte Sason Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ‘Sason Bal, Ceviz ve Çilek Festivali’nin açılış programına katıldılar.

Maliye Bakanı ŞİMŞEK, festival programı öncesi Belediye Başkanı Cuma UÇAR'ın Sason Sosyal Tesislerinde onuruna verdiği yemeğe katıldıktan sonra, Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Sason Bal, Ceviz ve Çilek Festivali programına katıldı.

 Etkinlikte yaptığı konuşmada Sason’da tarımın önemli olduğuna değinen Maliye Bakanı ŞİMŞEK, ilçede marka tarım ürünlerin yetiştirildiğini, bal ve cevizin yanı sıra son yıllarda çilek üretimine verdikleri destekler sayesinde çilek yetiştiriciliğinin artığını belirtti.

Sason’da kaliteli bal üretildiğine değinen Maliye Bakanı ŞİMŞEK, bal üreticilerine seslenerek;  "Marka ürünler üretmek için mutlak surette kaliteden ödün verilmemesi gerekir" dedi.

Programın sonunda festival kapsamında bal üreticileri arasında yapılan yarışmada dereceye giren üreticilere belge veren Maliye Bakanı ŞİMŞEK ve Vali ÇELİK, stantları gezerek üreticilerle bir süre sohbet etti. Davut Başaran

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *