image

 

Tanışık Köyü Dürümlü mezrasında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu iki aileden 16 kişi yaşamını yitirmesine bir tepki de Batman Barosundan geldi. Bölge barolarıyla ortak açıklama yapan Batman Barosu, “Bu katliamı ve müsebbiplerini kınıyoruz.” Dedi.

 

HİÇ BİR GEREKÇE BU KATLİAMLARI MEŞRULAŞTIRMAZ

Hiçbir gerekçenin bu tür katliamları meşrulaştıramayacağını belirten Baro, “12 Mayıs 2016 tarihinde Diyarbakır’a bağlı Tanışık Köyü Dürümlü mezrasında bomba yüklü aracın patlaması sonucu iki aileden 16 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştır.  Olayın oluşuna dair kamuoyuna yansıyan tartışmaların, bu vahim sonuç ve yaşamın kutsallığı karşısında hiç bir önemi ve hükmü yoktur. Hiçbir siyasal gerekçenin meşrulaştıramayacağı bu katliamı ve müsebbiplerini kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa ve geride kalanlara sabırlar diliyoruz.” Açıklamasında bulundu.

 

SİVİL YERLERDEN UZAK DURUN

Çatışmaların sivil yerlere taşınmasının yaşam hakkı ihlali olduğunu belirten Baro, “Sivil yerleşim alanlarının çatışmalara açılmasının, başta yaşam hakkı ihlali olmak üzere her türlü ağır hak ihlaline zemin hazırladığını, şiddetin toplumu esir alacağı bir ortam oluşturacağını ve bu nedenlerle sorunun barışçıl yollarla çözülmesinde ısrarcı olunması gerektiğini defalarca belirtmiştik. Bugün Diyarbakır’da yaşanan bu katliam karşısında bir kez daha aynı çağırıyı yapma ihtiyacı duyuyoruz. Toplumun tamamına ağır bedeller ödeten çatışmalar bitirilmeli ve özellikle sivil yerleşim alanlarından uzak durulmalıdır.” İfadelerini kullandı. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *