image

ADİL ANAYASA İSTİYORUZ

HÜDA PAR’ın Ankara Ulus'ta bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı'nda yaptığı ve ülkenin dört bir tarafından yoğun katılımın olduğu 2.Olağan Büyük Kongresi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından yoklama yapıldı. Yoklamanın ardından HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, açılış konuşması yapması için davet edildi. Yavuz, konuşmasında hiçbir dini ya da dinsizliği veya ideolojiyi dayatmayan “Âdil bir anayasa” talebiyle siyaset sahnesinde olacaklarını belirtti.

Divan seçiminin ardından HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, konuşmasını yapması için kürsüye davet edildi.

ÜMMETÇİ DURUŞUMUZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Yapıcıoğlu, Kürt meselesi ve yeni anayasa başta olmak üzere birçok konuya değindi ve “Bütün dünya kavmiyetçilik veya mezhepçilik yapsa, biz ümmetçi duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Fitne ateşine odun taşımayacağız. Bunu herkes bilsin.” dedi.

 

GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Yeniden aday olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, “Bugün 2. Olağan Kongremizi gerçekleştiriyoruz. Büyük kongre delegelerimizden kabul görürse ve elbette Rabbimin dilemesiyle bir dönem daha bu şerefli görevi sürdürmek üzere Genel Başkanlığa bir kez daha aday olmam arkadaşlarım tarafından uygun görüldü. Anlaşılan bu emaneti bir müddet daha taşımak durumunda kalacağız.” diye konuştu.

HAKİKATLER BİRİLERİNİN HESAPLARINI BOZDU

HÜDA PAR’ın güneşini görenlerin uykusunun kaçtığını ifade eden Yapıcıoğlu, dile getirdikleri hakikatlerin birilerinin hesabını bozduğunu söyledi.

 MUAZZAM BİR DİRENİŞ, DİRİLİŞ VE VAROLUŞ DESTANI YAZDIK

3 ilçe yöneticileri, 3 belediye meclis adayları ve 15 üyelerinin şehit edildiğini belirten Yapıcıoğlu, “Buna rağmen yılmadık, yıkılmadık. Muazzam bir direniş, diriliş ve varoluş destanı yazdık. Biz yokmuşuz gibi davranan, varlığımıza önce gözlerini kapatarak inkâr eden, daha sonra varlığımıza kastedenler bir netice elde edemeyeceklerini anladılar. Hakikati söyler, hakkı ayakta tutmak için adil şahitlik yaparız. Hiçbir kınayıcının kınamasından korkmadan doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Dile getirdiğimiz doğrulara dün dudak bükenler şimdi haklılığımızı gördüler.” dedi.

 KÜRTLERİN HAKLI TALEPLERİ BOMBA SESLERİNDEN DUYULMAZ OLDU

Sur’daki enkazın döküldüğü alandan ceset parçalarının çıktığını ve şuanda da Nusaybin sokaklarından ağır ceset kokularının yükseldiğini belirten Yapıcıoğlu, “Kürt gençlerine adeta mayın eşeği muamelesi yaptılar. Kendilerine yol açmak için onları ölüme gönderdiler. Açmaya çalıştıkları yol da yol olsa. Kör şiddetlerine toplumsal zeminde bir gerekçe oluşturmanın yolunu aradılar. Şehir merkezlerinde, yollarda tonlarca ağırlıkta bombalar patlatıyorlar. Şimdi köyleri de harap etmeye başladılar. Sonuç ne oldu? Kürtlerin haklı ve meşru talepleri de o bomba seslerinden duyulmaz oldu. Kürt meselesi yeniden salt bir asayiş sorunu olarak görülmeye başlandı. Daha önce de söyledim, buradan bir kez daha söylüyorum. Örgütün patlayıcılarla, mayınlarla katlettiği her insanın ölümünden, yıktığı her bir binadan hükümet de sorumludur. Bu çatışma ortamı göstere göstere geliyordu. Bu kadar patlayıcı bir günde yerleştirilmedi. Bu kadar silah bir günde dağıtılmadı. Her bir vatandaşının canını, malını korumakla görevli olanlar seyretti, belki de zemin hazırladı. Diğer taraftan tankların atışlarıyla yıkılan her bir evden, polis veya askerin kurşunuyla da olsa ölen her bir insandan bu çatışmaları şehir merkezlerine taşıyanlar da sorumludur. Sokak aralarını patlayıcılarla doldurtan savaş baronları ve onlara sessiz kalan ve hatta teşvik eden siyasetçiler de sorumludur.” dedi.

 KÜRT HALKININ DİLİ DE RESMİ DİL OLMALIDIR

Devletin kurucu unsuru olan Kürt halkının dilinin de resmi dil olması gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, “Kürtçenin resmi dil olarak statüsünü kolaylaştırmak için hem Türkçe hem de Kürtçeyi karşılayan ortak bir alfabe oluşturulmalıdır. Anadilde eğitim hakkı tanınmalı, devlet okullarında Kürtçe eğitim ve öğretimin yolu açılmalıdır.” diye konuştu.

YAPICIOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

GİK, Şura Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin seçildiği kongrede Yapıcıoğlu güven tazeleyerek tekrar genel başkan seçildi. Haber merkezi

 

 

 

 



0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *