image

Ak Parti Batman Merkez İlçe 5.Olağan Kongresine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Türkiye’nin Madem çözüm süreci var, O zaman şehirlerde dağlarda eli silahlı adamların ne işi var? Bunun için samimiyet gerekir. Ve maalesef bunlar bu konuda sınıfta kaldı.” Dedi.

Ak Parti Batman Merkez İlçe 5.Olağan Kongresi, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Elit Düğün Salonunda yapılan kongreye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Merkez İlçe eski Başkanı Diyattin Uçar, Ak Parti İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri, İlçe ve belde belediye başkanları, ilçe ve belde teşkilatları ile partililer katılım sağladı.

TEK LİSTE İLE SEÇİM

Ak Parti Batman Merkez İlçe Başkanlığı 5.Olağan Kongresine tek liste ile aday olan Avukat Kenan Özoğul, kendisinden önce görev yapmış Diyattin Uçar ile tüm partililere teşekkür ederek konuşmasına başladı. ‘Halka hizmet, hakka hizmettir’ düsturu ile Ak Parti’nin başlatmış olduğu Yeni Türkiye hamlesine gece-gündüz demeden çalışacaklarını ifade eden Özoğul, yarın seçim varmış gibi yoğun bir tempo ile halkın hizmetinde olacaklarını ifade etti.

BİRİLERİ İNSANLARI TEK TİPLEŞTİRMEK İSTİYOR

Kongrede söz alan Ak Parti Batman Milletvekili ZiverÖzdemir ise, Ak Parti’nin hizmet partisi olduğunu ve haktan yana olduğunu belirterek, “Birileri etnik kimlik üzerine siyaset yapıyor ve insanları ‘tek-tipleştiriyor’. Ama biz, hizmet üreten ve hizmeti, halkın refahı çalışmayı esas alan bir partiyiz” dedi.

DAĞDAKİLER SAMİMİYET TESTİNDEN GEÇMEDİLER

Kongrede eski ve yeni Merkez ilçe Başkanları ve tüm partililere ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunarak bir konuşma yapan Ak Parti Batman Milletvekili ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Çözüm süreci samimiyet ister.Bu süreç, Türkiye’nin Madem çözüm süreci var, O zaman şehirlerde dağlarda eli silahlı adamların ne işi var? Bunun için samimiyet gerekir. ve maalesef bunlar bu konuda sınıfta kaldı. İnşallah önümüzdeki süreçte samimiyet konusunda bunlar daha büyük gayret sarf eder. Çünkü bu güne kadar samimiyet testinden geçmediler. Ama ona rağmen biz Türkiye'deki bütün etnik farklılıkları bir zenginlik olarak görüp ve sorunlarımızı kardeşlik hukuku içerisinde daha demokratik yollarla çözerek, Ortadoğu coğrafyasına örnek olacak hatta bütün dünya için bir ilham kaynağı olacağız" dedi.

UÇAR’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 10 yılı aşkındır Ak Parti Batman Merkez İlçe Başkanlığı görevini sürdüren ve bu kongrede aday olmayan Diyattin uçar’a bir teşekkür plaketi verildi. Kongre, delegelerin oy kullanması ile sona erdi.Yapılan oylama sonucunda, tek liste ile 5.Olağan Kongresinde Avukat Kenan Özoğul Merkez İlçe Başkanlığına getirilirken,Abdullah Karabulut, Abdurrahman Eği, Ahmet Altsoy, Ahmet Başaran, Ahmet Kaya, Bahaddin Durmaz, Cuma Parlak,Emrullah Bardakçı, Esra Karanfil, Hamit İlge, HüsamettinAltuner, İhsan Dağ, M.Eşder Sevinç, Mahmut Akdemir, Mehmet Can Samur, Mehmet İslamoğlu, Meryem Özcan, Müşerref Ağrak, Ömer Ayrılmak, Ramazan Suna, Sabahattin Doğru, Sacire Kaya, Siraç Duran, Süphan Arı, Şükran Doğu, Tuğba Güneş, Tuncer Okuyan, Veysi İren, Yahya Koyun merkez ilçe yönetim kuruluna seçildiler.

 

Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *